Ik zie het regelmatig bij Instagrammers voorbij komen: een vraagsticker in hun Stories zodat volgers een vraag kunnen stellen. Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat ik een zogenaamde Q&A hield en het leek me wel weer eens leuk. Ik was vooral benieuwd naar welke vragen er binnen zouden komen! Ik beantwoord ze in deze Q&A en het ging vooral over de boerderij, ons opgeruimde huis en die eeuwige vraag… Lees maar mee!

Hoe zorg jij voor een rustmoment voor jezelf?

Dat is een goede vraag! Ik heb daar lang mee geworsteld. Hoewel ik Mama’s Meisje ooit begonnen ben vanuit de overtuiging dat het leven van je inner Meisje niet stopt als je eenmaal Mama bent, was het na de komst van Niene best even pittig. Ik heb mijn heil gevonden in lijstjes en daarmee kwam de balans weer terug. Echt, ik schrijf alles op en plan alles: van stofzuigen tot blogs schrijven en van boodschappen doen tot de badkamer poetsen. Zo houd ik overzicht en kruip ik niet iedere avond stiekem achter mijn laptop of sta ’s avonds te poetsen omdat ik onrustig word van ‘chaos’ en ‘geen idee wat ik allemaal moet, maar ik moet iets doen van mezelf’. Ik heb dus zo’n 2 à 3 avonden in de week alle tijd om in campingsmoking op de bank te hangen en tv te kijken. Overdag lukt iets minder goed, maar ik doe liever alles overdag zodat ik ’s avonds kan chillen. Rustmomentjes genoeg dus!

Waarom komen je kinderen niet in beeld? En ben je niet bang dat je daardoor minder samenwerkingen krijgt?

Waarom ik ervoor kies om mijn dochters onherkenbaar in beeld te brengen, heb ik uitgebreid verteld in deze blog. Ik hecht grote waarde aan hun privacy. Zij hebben hier niet voor gekozen en ik wil niet dat ze herkend worden doordat er foto’s van de over het wereldwijde web zwerven. Daarnaast kunnen die foto’s ook in handen komen van creeps en dat wil ik écht absoluut niet. Op deze manier voel ik me er goed bij, niet alleen ik maar ook Erik en ik heb al een aantal keer afwijzingen gehad van opdrachtgevers omdat ik de kids niet met hun gezichtjes op de foto wilde inzetten voor een campagne. Jammer dan, ik doe het echt niet. Dan maar minder geld ;)

kinderschoenen buitenspelen - Mama's Meisje blog

Je woont op een boerderij, wat is het voor boerderij?

Dat klopt inderdaad! We wonen op een boerderij waar Erik vleesvee houdt. Dit zijn Blonde d’Aquitaine stieren die in een half-open stal op stro gehouden worden. Ze wonen hier ongeveer een jaar en daarna gaan ze naar de slacht. Vervolgens komt het vlees bij de slagerij in de vitrine.

Werk je ook op de boerderij?

Kort maar krachtig: nee! Haha, Erik zegt altijd dat hij op zoek was naar een vriendin, niet naar een werknemer. Eigenlijk is het bedrijf niet zo ingericht dat mijn hulp nodig is en ik vind het eerlijk gezegd ook niet per se leuk. Net zoals ik Erik niet vraag om voor mij te bloggen, vraagt hij mij ook niet om het vee te voeren of uit te mesten. Uitzonderingen daargelaten: tijdens een weekendje weg met zijn vrienden komt bedrijfsverzorging voeren maar check ik overdag wel even hoe het er allemaal bij ligt. Heb ook weleens midden in de nacht ontsnapt vee helpen vangen in m’n pyjama. Ik draai mijn hand niet om voor een rondje op de shovel of zo, maar in ons dagelijks leven is het geen vast onderdeel van mijn taken.

Waar heb je je opleiding tot VA gedaan?

Die heb ik gevolgd bij Blueberry Dynamic. Er zijn verschillende varianten, ik koos voor Plan B. Volgens mij heet die tegenwoordig B. Business. Het is een thuisstudie die je gewoon in je eigen tempo kunt volgen en waar je een jaar de tijd voor hebt. Ik vond dat echt een voordeel omdat het op die manier prima te combineren was met mijn werk als blogger!

Ga je een home tour met opbergtips geven op de blog? #lijktaltijdnetjes!

Haha, schijn bedriegt ;) Maar ik denk dat het hier inderdaad wel vaak netjes is. Toevallig schreef ik laatst een blog over mijn schoonmaakroutine en deelde ik allerlei tips. Daarin noem ik ook de reden van mijn opruimerigheid. Nu was ik altijd wel geordend, maar is mijn grens wel iets bijgesteld sinds ik kinderen heb. Het is nu vooral op het oog schoon, maar wel grotendeels opgeruimd. Niet alleen omdat ik niet tegen troep kan, maar ook omdat er anders allerlei kruimels rondzwerven en dat kan Suus ziek maken. In combinatie met de hond stofzuig ik dus iedere dag en neem ook vaak de tafels en speelhoek af.

Wat is het fijnste van je kinderen opvoeden in de polder?

Haha, om deze vraag moest ik lachen, want we wonen niet in de polder. Ik kan je wel alles vertellen over het opvoeden van mijn kinderen in Twente en dat is vooral de ruimte, rust, het gemoedelijke en het dorpse. Wat trouwens ook een keerzijde heeft want hier vind bijna iedereen ergens wat van en merk ik dat er superveel geluld wordt. Mensen kunnen zo bezig zijn met het leven van een ander, ik vraag me soms af waar ze de tijd vandaan halen. Dat hoeft natuurlijk niet per se Twents te zijn ;) Dus ik hoop mijn kinderen weerbaar op te voeden, kijkend met een open blik naar de wereld, oprecht en zonder zich mee te laten slepen in de mening van anderen. Vorm je eigen mening en wat ik ook heel belangrijk vind, is leven en laten leven: als jij geen last hebt van de keuzes van een ander, wees dan blij voor die ander. Ook al verft hij zijn haar paars, draagt zij kleding die heel opvallend is, valt hij op mannen of dansen ze samen de horlepiep in een volle winkelstraat. Dat dat niet jouw standaard is, wil niet zeggen dat een ander dat niet mag. Dat dus ;)

Kidsproof tuin onze plannen voor de achtertuin boerderij buitenaf wonen kindvriendelijk - Mama's Meisje blog

Ben je niet heel streng voor jezelf wat betreft huishouden etc?

Ik kan me voorstellen dat dat voor anderen zo overkomt. Maar ik voel me er prettig bij om de boel opgeruimd te hebben en zoals ik hierboven beschreef, is het ook deels noodzakelijk. Suus en Niene spelen veel samen op de grond en als Suus dan rondzwervende broodkruimels via de grond aan haar handen krijgt en dit vervolgens binnenkrijgt, dan is ze echt minstens 2 dagen ziek. Dus het smetvreesgehalte is hierdoor wel omhoog gegaan, maar ik voel me er niet gejaagd door of zo. Het zit zo in mijn systeem en doordat het ingeburgerd is in mijn dagelijkse doen en laten, heb ik daar een prima balans in. En kan ik dus het ene moment heel druk zijn, maar het andere moment onbezorgd de deur uit zijn of Netflixen.

Ik wil helemaal niks vragen! Gewoon even een vet compliment voor je blogs en stories! Moet er zó vaak om lachen. Soms is het net of ik mezelf ‘hoor praten’.

Wauw, wat lief! Dankjewel :D

Hoe is het dagritme met de kids?

Meestal worden ze wakker tussen 06.30 uur en 08.00 uur. Op mijn werkdagen zetten we de wekker en dan maken we ze wakker, op de andere dagen laat ik ze lekker liggen tot ze vanzelf wakker worden. Tenzij we een vroege afspraak hebben natuurlijk. Allemaal uit bed, aankleden en dan samen ontbijten. Niene zit momenteel in de overgangsfase van 2 slaapjes naar 1 slaapje. Vooral na een opvangdag is ze best moe en ligt er meestal tegen 10.00-10.30 uur weer in. Zo niet, dan lunchen we vroeg en ligt ze er om 12.15 uur in. Suus doet geen middagslaapjes meer, maar kakt vaak tegen het spitsuur in. Rond 17.00-17.30 uur eten we warm, daarna gaan de dames in bad en ze liggen meestal tussen 19.00-19.30 uur in bed. We proberen dat trouwens wel dagelijks naar 19.00 uur te trekken maar het loopt altijd uit ;) Iets met een tijdrekkende peuter, haha. En de ene dag loopt hier alles gesmeerd, maar op de meeste dagen is hier hier ook #peuterdrama, #dreumesdingen en #momlife.

Ik wilde je de hele tijd iets vragen, nu weet ik niet meer wat!

Haha, als het nog te binnen schiet: vraag maar raak!

Heb je naast bloggen ook creatieve hobby’s?

Confession: ik heb naast bloggen eigenlijk geen hobby’s… Ik ben dus zo’n type die heel veel dingen leuk vind, maar voor heel even. Meestal is het een bevlieging. Zo vind ik het heel leuk om dingen te veranderen in huis, meubels te pimpen of af en toe iets te bakken. Met de nadruk op af en toe: ik krijg een idee, voer het uit en daarna ben ik er weer klaar mee. Ik keek bijvoorbeeld ontzettend op tegen het maken van de glutenvrije verjaardagstaart voor Suus, maar uiteindelijk viel het resultaat mee. Toch bak ik dan niet weer zomaar iets. Het veranderen van de kinderkamers vind ik superleuk en op mijn laatste buffetkast pimp-actie ben ik trots. Dit soort dingen zijn voor mij ‘leuk voor even‘: als het werk gedaan is, ben ik er ook wel weer even klaar mee. Behalve met bloggen en foto’s maken dus ;)

En wanneer komt de derde kindje baby kinderwens vragen naar zwangerschap kindje op komst derde kind - Mama's Meisje blog

Wil je nog meer kinderen?

In deze blog heb ik die vraag al eens uitgebreid beantwoord. Conclusie: als het zo is, hoor je het vanzelf en zo niet, dan hoor je dus niets ;)

Wil je nog een vraag stellen? Laat ‘m achter in de comments of op Facebook of Instagram!