Joehoe, het was weer tijd om te shoppen! Ik vernam dat we een warme, zonnige zomer kunnen verwachten en dus bereiden wij ons goed voor ;) Ik shopte zomerkleding bij Zara, Prénatal en Next Direct én kocht nieuwe sandalen voor Suus. Ook ga ik in op het misverstand dat ik regelmatig in DM’s ontvang: “jouw kinderen hebben zeker kasten vol kleding!”. Euhmm, oke? Lees maar mee!

Nieuwe outfits voor mijn meiden

Eerder deze maand kocht ik al wat korte broeken en zomerse tops voor de dames, maar dat was natuurlijk nog niet voldoende om de zomer door te komen. En dus dook ik de (online) winkels weer in om nieuwe outfits voor mijn meiden te shoppen. Binnenkort zien jullie ook via de stories op Instagram weer nieuwe outfits voor de Twee Tientjes Challenge voorbij komen. Daar krijg ik trouwens regelmatig berichten over, want er zijn superveel mama’s enthousiast. Zo leuk om te lezen! Echter, krijg ik de laatste tijd best vaak berichtjes onder het mom van “jouw kinderen hebben zeker kasten vol kleding!“. Dat misverstand wil ik even uit de wereld helpen. Niet alle outfits die ik deel, zijn van mezelf. Meestal tag ik voor de duidelijkheid ook degene die ‘m heeft ingestuurd. Daarnaast combineer ik heel veel items op een andere manier, dus nee: mijn kinderen hebben geen overschot aan kleding. Sterker nog, ik ben zo’n mama die lijstjes bijhoudt in haar telefoon en op papier. Daarop staat precies wat ze nodig hebben en hoeveel geld ik heb uitgegeven aan hun garderobe. En zo hebben we al voor het derde kwartaal op rij drie kwart van hun outfits gekocht binnen het bedrag van de kinderbijslag. Waarvan akte ;) En verdwijnt er dus nooit een kledingstuk ongedragen achterin de kast! Ik vind het best kortzichtig om te denken dat als je budget shopt, je automatisch superveel shopt. Ik schat precies in hoeveel we nodig hebben voor een seizoen en doe zelden impulsaankopen. Ik vind het gewoon heerlijk om mijn meisjes er leuk bij te laten lopen voor budgetprijsjes. En dat deel ik op social media, waardoor het misschien lijkt alsof ik één of andere koopverslaving heb, maar maak je geen zorgen: dat is niet zo. Volgende week verschijnt trouwens een hele leuke editie van de Twee Tientjes Challenge waarin ik een jongensmama op pad heb gestuurd om te shoppen!

shoplog zomerkleding bij zara prenatal next direct scapino meisjeskleding low budget kinderkleding 2019 - Mama's Meisje blog

Scapino: sandalen voor Suus

Nieuwe sneakers kocht ik in maart al voor Suus en lucky me: ze passen nog steeds. Ik verwacht binnenkort wel een ‘voeten groeispurt’ maar de sandalen die we kochten bij Scapino zijn daarop berekend. Ik kocht twee paar sandalen van elk €34,95 per paar. Deze sandalen zijn van leer en hebben het welbekende Dr. Visser label. Ze hebben ook best een hoog ANWB-gehalte, maar Suus heeft zulke stevige sandalen echt nodig. Ze loopt en rent namelijk nog heel fladderig en met open schoenen is dat allemaal niet zo bevorderlijk. Blote knieën + vallen = straateczeem. Deze sluiten perfect aan en daardoor ben ik tevreden. Ook is de kleur makkelijk te combineren. Het zilveren paar met de slangenprint is voor de nettere gelegenheden, het paar met de ananasprint mag ze slijten in de zandbak, op de opvang en tijdens het buitenspelen ;)

Nieuwe sandalen Scapino echt leer dr visser zilver meisjes shoplog zomerkleding - Mama's Meisje blog

Zara: t-shirts voor Suus

Shorts heeft Suus genoeg, maar qua t-shirts had ze nog niet zoveel in de kast. Ik had ook vrij veel witte shirts gekocht en daardoor was er weinig variatie. Daarbij vlekt wit gigantisch, niet zo slim dus. Bij Zara kwam ik deze drie leukerds tegen! Het shirt met de blauwe strepen heeft ze ook in het rood en zoals je ziet, hebben wij geen hekel aan streepjes. Het shirt met de ananas vind ik extra zomers omdat er een knoop aan de voorzijde zit. Lief! En natuurlijk kan een beetje panter geen kwaad. Sterker nog: dit mag absoluut niet ontbreken! Van links naar rechts: €4,95 – €5,95, €9,95

Zara t-shirts voor Suus girl meisjeskleding zomerkleding low budget - Mama's Meisje blog

Zara: jurkje & setje voor Niene

Niene heeft inmiddels al heel wat kledingmaten versleten, maar sinds de winter staat ze behoorlijk stil. Sterker nog: propte ik haar in december nog in maat 92, past ze inmiddels weer in 86. Ze is gigantisch in de lengte gegroeid en qua gewicht was ze zelfs een beetje afgevallen. Dat is ook niet zo vreemd, want ze kruipt en loopt langs de tafel. All.Day.Long! Suus had in de zomermaanden maat 98 aan en dus had ik geen zomerkleding voor Niene. Bij Zara bestelde ik een gestreept jurkje (€17,95) en een stoer setje. Het gestreepte broekje met de kersjes (€10,95) matcht perfect met het t-shirtje met de leeuw (€9,95). I love it!

Zara baby girl jurkje setje gestreept kersjes leeuw outfit budget shoplog - Mama's Meisje blog

Prénatal: zomers setje voor Niene

In de folder van Prénatal stond laatst een heel schattig setje dat ik echt moest hebben voor Niene. Gelukkig hing het nog in de juiste maat in de winkel! Het broekje heeft een linnen look maar is gemaakt van katoen (€17,99). De schouderbandjes zijn verstelbaar en kunnen er ook af gehaald worden. In combinatie met het gebloemde shirtje (€9,99) vind ik het lekker zomers!

collage zomers setje prenatal broekje shirtje gebloemd zomercollectie 2019 shoplog - Mama's Meisje blog

Next Direct voor Suus

Een tijdje geleden bestelde ik voor het eerst bij Next Direct. Inmiddels heeft die kleding de proef meer dan doorstaan. Ook na het wassen ziet het er nog netjes uit! En dus bestelde ik opnieuw bij Next Direct. Voor Suus koos ik twee basic shirts in rood en roestbruin (€4 per stuk), een witte top met borduurwerk op de mouwen (€4) en een donkerblauw shirt met regenboogletters (€7). Daarnaast heb ik nooit mijn liefde voor denim onder stoelen of banken gestoken. Liep ik toch tegen twee suuuuuperlieve items aan! Een denim jurkje, heel basic maar oh zo leuk voor de zomermaanden (€14)! Met sneakers of sandalen, een knot op d’r koppie: ik zie het helemaal voor me ;) Net als het denim rokje met schattige details (€12). Heel blij met deze vondsten! Ook bestelde ik een driepak shortama’s die helemaal niet goedkoop was (€26), maar de kwaliteit is echt top! Suus heeft namelijk al drie pyjama’s van Next Direct en ze blijven zacht, mooi van kleur en vorm, zelfs na heeeeel vaak wassen. Aanradertje!

Next Direct shoplog kwaliteit shirts basic budget ervaringen - Mama's Meisje blog

Next Direct denim jurk rok geborduurde details shoplog budget meisjeskleding zomer - Mama's Meisje blog

Next Direct pyjama konijnen shortama zomer shoplog zomerkleding meisjeskleding - Mama's Meisje blog

Next Direct voor Niene

Ook voor Niene shopte ik bij Next Direct. Ik bestelde voor haar een t-shirt met regenboog (€10), een witte top met bloemetjesprint (€13), een gele short (€12), een gebloemde jumpsuit (€11) en een gestippelde legging (€5). Ik ben echt blij met de kleding en vind het vooral leuk dat je items van Next Direct nog niet overal ziet. Een beetje originaliteit dus :)

Next Direct shirt babykleding meisjeskleding zomerkleding shoplog zomer budget - Mama's Meisje blog

next direct short korte broek jumpsuit onesie legging babykleding meisjeskleding zomerkleding zomer shoplog mamas meisje blog

Mijn dames zijn summer ready! Welke nieuwe zomerkleding uit deze shoplog vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1