Hoewel wij van alle markten thuis zijn als het op speelgoed aankomt, is mijn grote favoriet toch echt houten speelgoed. Voor de verlanglijstjes van beide meisjes ging ik op zoek naar de leukste houten speelgoed tips voor maximaal €15. Ben je ook nog op zoek naar verlanglijstjes- of cadeau inspiratie? Kijk dan even mee, want ik verzamelde er maar liefst 30!

Een zwak voor houten speelgoed

Een jaar of twaalf geleden heb ik een tijdje in een speelgoedwinkel gewerkt. Op dat moment vond ik het houten speelgoed dat er te koop was, echt vreselijk. Primaire kleuren, weinig origineels en een beetje een ‘stoffig’ imago: ik vond er weinig aan. Hoe anders is dat nu?! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke items verkrijgbaar in de schattigste ontwerpen en kleurtjes, dat ik een zwak voor houten speelgoed heb ontwikkeld. Nog fijner? Het meeste houten speelgoed kan goed tegen een stootje. Goede reden om op zoek te gaan naar de leukste tips en dat voor maximaal €15 bij allerlei verschillende winkels. Als je dus op zoek bent naar inspiratie op het gebied van houten speelgoed, dan hoop ik dat deze blog je daarbij helpt, want ik zette 30 tips voor je op een rijtje!

Houten speelgoed De leukste tips voor maximaal €15 - Mama's Meisje blog

Houten speelgoed bij HEMA

Voor low budget en origineel houten speelgoed moet je bij HEMA zijn. Een tijdje geleden kocht ik er voor Suus een houten puzzel met een zeemeermin en een prinses (€6), waarbij ze de outfits kan verwisselen. Wat een succes! Ook scoorde ik er een superleuk hengelspel (€5), waarbij we met hengels de vissen met magneetjes moeten vangen. Suus vindt het geweldig! De inlegpuzzel met dieren (€4) ligt ook in de kast en op haar verlanglijstje heb ik de houten kralen (€8) gezet, waarmee ze een ketting kan rijgen. Maar eerlijk? Ik zou alle items hier wel kunnen noemen, want het houten speelgoed bij HEMA is superleuk vormgegeven en er zijn hele originele items, zoals een sushi set (€5), een houten klok met de cijfers als vormenpuzzel (€8), een houten stapelraket (€6) en zelfs beautyproducten zoals een föhn (€3), nagellak (€2,50) en een kapsetje (€4). I love it!

Houten speelgoed onder de €15 bij HEMA - Mama's Meisje blog

Lidl speelgoed van hout

De folder en website van Lidl is er echt eentje om in de gaten te houden voor mama’s en mommy’s to be. Ze hebben er al een fijn assortiment babyproducten, maar ook regelmatig baby- en kinderkleding die ik al meermaals heb ingeslagen. Vorige week stond in de folder van Lidl allerlei speelgoed van hout, met onder andere items van Disney. Maar het aanbod is nog veel breder! Van houten garages en treinbanen tot een boerderij speelset en zelfs een heuse Lidl winkel! Deze artikelen zijn veelal duurder dan €15, maar om binnen het budget te blijven kun je ook prima bij Lidl terecht. Ik heb alle onderstaande items gevonden via de webshop, de voorraad van houten speelgoed in de winkels verschilt enorm per filiaal. Zo spotte ik een appelboom (€9,99) waarbij je kindje gekleurde ballen via draadjes kan laten glijden, een brandweerwagen (€5,99), verschillende levensmiddelensets zoals deze pizzaset (€6,99), muziekinstrumenten (€11,99) en een schattig houten olifantje (€4,99) bij Lidl. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden!

Speelgoed hout Lidl tips low budget cadeau ideeën verlanglijstje cadeautje jongen meisje €15 - Mama's Meisje blog

Kruidvat & Trekpleister

Iedere zondag deel ik via Instagram Stories de nieuwste folderaanbiedingen. Bij Kruidvat & Trekpleister staat in nagenoeg iedere folder wel houten speelgoed. Je moet er altijd als de kippen bij zijn, maar wát een leuk spul verkopen ze daar. Onderstaande setjes kocht ik er een half jaar geleden voor €7,99 per stuk. En dat terwijl de koffiemachine via de webshop van Dille en Kamille worden aangeboden voor €21,95. Het loont dus echt om deze beide winkels goed in de gaten te houden als je op zoek bent naar houten speelgoed ;) Deze gelukjes staan nu in het houten keukentje van Suus, die ene van IKEA die ik heb gepimpt!

Trekpleister en Kruidvat houten speelgoed - Mama's Meisje blog

Woezel & Pip

De vrolijke vriendjes uit de Tovertuin zijn hier thuis ontzettend populair en bij het maken van deze blog kwam ik erachter dat er ook houten speelgoed van Woezel & Pip verkrijgbaar is binnen het budget van €15. Wat dacht je van een blokkendoos met 50 houten blokken (€14,99) of een mooie houten trein (€14,99)?

Speelgoed hout Woezel en Pip cadeau verlanglijstje jongen meisje cadeautips 15 euro - Mama's Meisje blog

Het Houten Poppenhuis

In de zoektocht naar houten speelgoed voor deze blog kwam ik op de website van Het Houten Poppenhuis terecht. Wat een vondst! Er staan echt zoveel leuke dingen in de webshop, dat het lastig kiezen was welke items ik hier laat zien. Een kijkje waard dus! Deze picknickmand (€14,95) is té snoezig, ik zie mijn dames er al mee in de tuin zitten in het zonnetje. Verder spotte ik een raceauto met een konijntje (€13,45), een ballerina draaitol (€9,85), hamertje tik (€8,95) en een hertjes springtouw (€7,15). Maar ook deze mini camera (€5,35) en de stoere mini brandweerauto (€3,55 en er zijn nog veel meer mini voertuigen) vind ik echt hip!

Houten speelgoed tips online bestellen cadeau jongen meisje ideeën cadeautje maximaal 15 euro - Mama's Meisje blog

Houten speelgoed van Little Dutch

Het houten speelgoed van Little Dutch is by far mijn favoriet. Dat komt natuurlijk door de schattige kleurtjes die, in tegenstelling tot veel andere speelgoedmerken, wél zacht en interieurvriendelijk zijn. Ik hou d’r van! Voor haar eerste verjaardag kreeg Niene het telraam in de vorm van een regenboog (€12,95 bij Hip en Hout, bij veel andere aanbieders duurder!), één van mijn favorieten uit hun collectie. Maar er is meer en er vallen heel veel cadeautjes binnen het budget van €15, hoe leuk? Een hamerbankje (€10,95), een xylofoon (€11,95), een blokfluit (€6,99), een houten puzzel (€9,89) en een stapeltoren (€14,99): alle items zijn verkrijgbaar in zowel roze als blauw en dit is nog maar een klein gedeelte van de superleuke collectie van Little Dutch!

Little Dutch houten speelgoed Sinterklaas Kerst Feestdagen verjaardag feestje kinderverjaardag cadeautips ideeën verlanglijstje max €15 euro - Mama's Meisje blog

Welk houten speelgoed vind jij het allerleukst? Heb je nog meer tips? Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence

 

 

 

 

 

30 houten speelgoed tips voor maximaal 15 euro - Mama's Meisje blog