Update | Acht maanden afvallen met NBFM

///Update | Acht maanden afvallen met NBFM

Update | Acht maanden afvallen met NBFM

Een dikke maand geleden haalde ik ein-de-lijk mijn doel: min 10 kilo! En toen… besloot ik me een maand niet te wegen. Géén ‘vrijdag weegdag’ dus, zoals je misschien wel gemerkt hebt in mijn stories op Instagram. Even loslaten, niet focussen op de weegschaal en me bezighouden met mijn andere doel: meer bewegen. Plus mijn angst om terug te vallen weerleggen… Hoe dat verliep? Ik praat je vandaag uitgebreid bij in een nieuwe ‘afvallen’ update! Lees je mee?

Teveel met cijfertjes bezig

Woehoee! Wat voelde ik me supertrots toen ik ein-de-lijk mijn doel behaalde: min 10 kilo! Dat magische getal vertelde mij namelijk dat ik nu weer net zoveel woog als voor de zwangerschap van Niene. En dat is toch een fijne mijlpaal! Waar ik echt even bij stilstond, onder andere door een lekker gebakje te eten (of eigenlijk: twee!). Al snel daarna merkte ik dat ik teveel met cijfertjes bezig was en dus besloot ik mijn ‘vrijdag weegdag‘ eens een tijdje in de ban te doen. Ik bedoel: het moet geen obsessie gaan worden en al is een obsessie vrij overdreven, ik merkte wel dat mijn tevredenheidsgevoel behoorlijk afhing van dat getal. En dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, want het is veel belangrijker om te kijken naar hoe ik me voel, hoeveel fitter ik ben en dat mijn broeken van voor de zwangerschap écht wel weer passen.

nbfm update 8 maanden newborn fit mama resultaat ervaring beoordeling review dieet afvallen - Mama's Meisje blog

Bang voor een terugval

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel steady en mindset-achtig, maar stiekem ben ik gewoon heel bang voor een terugval. Dat ik nu achterover ga leunen omdat ik die 10 kilo wel prima genoeg vind. Daar heb ik de afgelopen maand echt goed over nagedacht. Want wie anders dan ikzelf heeft in de hand of er ruimte is voor zo’n terugval? Precies! En dus besloot ik het hele ‘eetgedeelte‘ even te parkeren en liet ik de touwtjes wat losser. Zo at ik lekker mee tijdens de verjaardag van Niene en ontbeet voor de verandering ook maar eens met taart the day after. Gekke meijt! Verder gingen er heel wat paaszoetigheden door en ook chips was regelmatig onderdeel van de wekelijkse boodschappen. Toch ben ik niet aangekomen en dat komt vooral doordat ik mijn beweging flink heb opgebouwd. Het was natuurlijk ook echt niet alleen maar ‘nassen’ en ook heus wel gezond tussendoor. Ik voelde me super en kocht allerlei leuke nieuwe outfits. Ik werkte aan mijn volgende doel en met resultaat!

Salade kip groenten NBFM proof - Mama's Meisje blog

Hardloopschoenen

Tja, na zo’n snoepfase was ik daar ook al gauw weer klaar mee en herpakte mezelf. Eitjes met rookvlees, salades, lichte ontbijtjes, komkommer, walnoten met appel en honing: je kent het wel. Ik drink veel water en thee en merk dat ik de ene dag meer zin heb in snoeperij dan de andere dag. En ik merk ook dat ik dat de ene dag beter kan weerstaan dan de andere dag. Dat noemen ze ook wel balans en dus vind ik het prima. De ene dag mág ik dus ook iets lekkers bij de koffie of ’s avonds, terwijl ik de andere dag streng ben. Ik wil natuurlijk wel verder afvallen, maar heb voor mezelf besloten dat het even wat minder streng gaat en dus langzamer zal verlopen. Dit alles pak ik zo aan, omdat ik het hardlopen weer ga oppakken. Ik heb me helemaal het schompes gewandeld en gefietst de afgelopen maand. Weet je wat echt een feestje is? Ik heb dus amper meer last van mijn bekken! Een paar maanden geleden voelde ik altijd bepaalde punten tijdens het  maken van een lange wandeling, maar nu dus helemaal niet meer! Ooh, ik ben zoooo blij! Vooral nu het zonnetje er weer is, kan ik niet wachten om weer lekker te gaan hardlopen. Nu moet ik het natuurlijk niet idealiseren, want als ik straks met mijn tong op het asfalt hang, vraag ik mezelf waarschijnlijk af waar ik aan ben begonnen 😉 Belangrijkste puntje op de to do list? Mijn mp3-speler zoeken, want daar staat het opbouwschema op én op zoek gaan naar goede hardloopschoenen. Die laatste is écht een must voor mij, dus mocht je nog tips hebben voor goed schoeisel, let me know! Over een maand laat ik jullie weten hoe het gaat én hoeveel effect het heeft op mijn gewicht.

collage nbfm acht maanden update nieuwe kleding min 10 kilo - Mama's Meisje blog

Hoelang na de bevalling begon jij weer met intensief sporten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Door |2019-04-08T20:25:12+02:00april 28th, 2019|Persoonlijk|6 Comments

Over de schrijfster:

6 Comments

 1. Doenja 28 april 2019 at 07:22 - Reply

  Wauw, echt supergoed! Veel succes met opbouwen. Tips over hardloopschoenen; stap een hardloopwinkel binnen en laat je adviseren! Dan maken ze een filmpje van je terwijl je in de winkel aan t rennen bent? enne, veel plezier! Nu zelf bijna aan t einde van evy 0-5 km en t is zo gaaf om dit weer te kunnen doen.

 2. Kirsten Mamagisch 28 april 2019 at 07:57 - Reply

  Knap gedaan hoor Meis. Zo zie je dat volhouden het belangrijkste is en ook dat het niet in een maand geregeld is!
  Ik weet dat ze in bepaalde sportwinkels een apparaat hebben die de druk van jouw voeten meet en daarbij de juist schoenen kan aanraden. Tipje, ga naar een goede winkel, en niet naar de zoveelste grote keten, en zeker niet op zaterdag wanneer er alleen maar weekendpersoneel loopt. De hardloopschoenen gaan het maken of kraken voor je knieën en andere gewrichten. Ik had hele fijne Asics, maar die pasten dus bij mijn voeten, wellicht dat het voor jou weer heel anders is!

 3. Maaike 28 april 2019 at 09:28 - Reply

  Runx in Enschede is een aanrader die kijken ook naar je looppatroon etc. Iets duurder maar dat is de investering zeker waard!

 4. Cynthia 28 april 2019 at 10:49 - Reply

  Wat goed! En toch wel erg fijn dat je bekkenklachten zo goed als weg zijn!

  Ik zou ook naar runx in Enschede gaan. Ze helpen je daar goed. Kijken naar de stand van je voeten, en je looppas wordt opgenomen. Er wordt vooral gekeken naar welke schoen bij jou past en niet het duurste model. Ik heb daar al eens schoenen van €170 gekocht. Mijn huidige paar zijn onder de €100. Mooi roze, want het oog wil ook wat ?

 5. Marlies 28 april 2019 at 20:21 - Reply

  Wat goed! Ik ben ook een runnerswinkel ingestapt en zo aan een goed paar gekomen. Had veel last van mijn knieën, bleek voor mij verkeerde schoenen online gekocht te hebben.
  Lekker zo’n doel te behalen. Ik heb pas de 20 kilo doelstelling behaald. Ben nu lichter dan voor mijn trouwen en de zwangerschappen.

 6. Manon Scharenborg 28 april 2019 at 21:03 - Reply

  Voor hardloopschoenen zou ik naar running center (heet nu ‘run’ dacht ik) in Enschede gaan (de Heurne). Dan kijken ze hoe je loopt en welke schoenen dan het beste bij je passen.

Reageer

CommentLuv badge