Om ons 10-jarig jubileum te vieren (lees: we vinden het echt knap dat we het al zó lang met elkaar volhouden), besloten we een snoepreisje te boeken zónder kids. Een stedentrip naar Kopenhagen en hoewel we om en om ziek werden, hebben we nog best veel van de stad kunnen zien. Daarom vandaag een verslag van onze citytrip én enkele nuttige tips! Mocht je nog plannen hebben en op zoek zijn naar een leuke bestemming: Kopenhagen is écht een aanrader. Lees je mee?

Hotel inclusief vlucht voor stedentrip

Alle voorpret voor onze stedentrip begon natuurlijk met het zoeken naar een hotel. Dat was nog best een werkje, want Kopenhagen is niet per sé een low budget bestemming. Nu was dat ook geen eis, maar gaandeweg mijn zoektocht kwam ik wel achter een bepaalde prijs-/kwaliteit verhouding en wist ik steeds beter wat ik wilde. Met behulp van onder andere Zoover besloot ik af te gaan op de goede beoordelingen voor Hotel Copenhagen Island. We boekten de hotel inclusief vlucht bij De Jong Intra en pasten daarbij de vluchttijden aan, zodat het voor ons het meest gunstig uitviel. De vlucht was geboekt bij KLM, maar van te voren werden we geïnformeerd over de mogelijkheid dat deze vlucht zou worden uitbesteed aan Transavia. Geen probleem, want aan boord kregen we wel KLM service waarover we verder tevreden zijn! Bij aankomst was het even afwachten of we de kamer al op konden, aangezien we vroeg incheckten. Onze kamer was al klaar en dat is toch altijd fijn, dan kun je je even opfrissen na anderhalf uur slaap in de nacht ervoor ;)

CHECK OOK: TIPS VOOR EEN DATE NIGHT THUIS

Vlucht Amsterdam Kopenhagen KLM stedentrip citytrip tips - Mama's Meisje blog

Hotel Copenhagen Island

Aan de receptie werd ons een upgrade aangeboden van een kamer aan de straatkant naar een kamer met zeezicht. Natuurlijk vielen wij hiervoor en hoewel daar een meerprijs van €60 aan verbonden zat, hebben we er, tegen alle verwachtingen in, uitgebreid van genoten. Tja, ziek worden op vakantie is niet echt een aanrader, maar de bedden zijn goedgekeurd. De hotelkamer is voorzien van een minibar waarbij het gebruik van koffie en thee gratis zijn. Er is een ruime badkamer aanwezig met allerlei toiletartikelen. Normaal gesproken ben ik daar nooit zo enthousiast over, maar deze lijn was erg prettig! Om te douchen moet je in het bad stappen, maar dat was voor ons geen enkel probleem. Ontbijt was inbegrepen en daarbij was er keuze genoeg. De foto’s spreken voor zich ;) Omdat we op de dag van vertrek geen tijd overhielden om te ontbijten, besloten we de avond ervoor bij de receptie te informeren naar een ‘to go‘ pakketje. De medewerker vertelde ons er voor ieder één te hebben gereserveerd, zodat we deze bij het uitchecken konden meenemen. Helaas bleek bij het uitchecken (om 07:15 uur), dat dit enkel en alleen voor vertrekkende gasten tót 07:00 uur bedoeld is. Erg jammer en dan ga je toch met een negatief gevoel weg, terwijl de rest van het verblijf echt naar volle tevredenheid was. Dit hotel heeft alles om je stedentrip geslaagd te maken! Ik had daarom wel iets meer ‘gastvrijheid‘ van Hotel Copenhagen Island verwacht en ben er nog achteraan gegaan. Iets met principes ;)

Stedentrip Kopenhagen Copenhagen Island hotel tip ervaring beoordeling review - Mama's Meisje blog

Hotel Copenhagen Island stedentrip Kopenhagen tips ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Ontbijt copenhagen island hotel review beoordeling ervaring stedentrip Kopenhagen - Mama's Meisje blog

Copenhagen Card: is het de aanschaf waard?

Ter voorbereiding op onze stedentrip naar Kopenhagen besloot ik op zoek te gaan naar tips. Al snel kwam ik de Copenhagen Card tegen: een soort ‘toeristenkaart‘ waarmee je voor een vooraf betaald bedrag een x-aantal uur onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer én toegang hebt tot eigenlijk alle uitjes en bezienswaardigheden in Kopenhagen. Ik besloot er nog wat verder in te duiken want zo’n Copenhagen Card: is het de aanschaf waard? Op de website over deze kaart kun je met een handige rekentool bekijken wat je wilt zien, dit aanklikken en er wordt automatisch berekend wat je normaal gesproken kwijt zou zijn aan entree. We kochten een kaart van 72 uur, haalden deze bij aankomst op aan de servicedesk op de luchthaven en konden vanaf dat moment gelijk gebruik maken van de kaart. Wij hadden natuurlijk veel meer plannen, maar doordat ziekte roet in het eten gooide, hebben we beduidend minder gezien dan we van plan waren. Toch raad ik deze kaart alsnog enorm aan. Het is zó fijn dat je gewoon de bus, trein of metro in kunt stappen zonder de hele tijd na te hoeven denken over zones, vervoersbewijzen en of je nog genoeg geld bij je hebt. Datzelfde geldt voor de bezienswaardigheden: wij konden overal zo doorlopen! Ga je met kinderen op stedentrip naar Kopenhagen? Op iedere Copenhagen Card voor volwassenen mag je twee kinderen onder de leeftijd van 10 jaar gratis meenemen. In dat geval kan je voordeel nog veel verder oplopen!

Stedentrip Kopenhagen tip Copenhagen Card - Mama's Meisje blog

Het openbaar vervoer in Kopenhagen

Alhoewel de namen van de stations me gelijk aan IKEA deden denken, ben ik super enthousiast over het openbaar vervoer in Kopenhagen. Bussen, treinen en metro’s rijden zeer regelmatig, sluiten goed op elkaar aan en er zijn haltes rondom alle bezienswaardigheden. Daardoor was de loopafstand goed te doen en dat was voor mij echt een pluspunt tijdens deze stedentrip. Die bekkenklachten zijn wel verminderd, maar nog niet helemaal weg ;) We hadden al snel wat ‘vaste‘ punten die we herkenden en daardoor was reizen met het openbaar vervoer in Kopenhagen een feestje! Mede mogelijk gemaakt door de Copenhagen Card natuurlijk.

Centraal station Kopenhagen stedentrip openbaar vervoer ervaring tips - Mama's Meisje blog

Christiansborg: pracht en praal!

Ons eerste en enige uitje samen was een bezoekje aan een heus paleis. Dit paleis ligt midden in het centrum en heet Christiansborg: pracht en praal! Wauw, wat bijzonder om te zien en zeker als je nagaat dat dit paleis nog in gebruik is. Iedere ruimte had een ander thema en ik keek m’n ogen uit van alle kroonluchters, het goud en de details. Ook handig: als het weer wat minder is, dan is dit natuurlijk een perfect uitje, waarbij je ook gebruik kunt maken van de Copenhagen Card. Nadat we het paleis hadden bekeken, hebben we ook nog in de Koninklijke stallen gesnuffeld (het rook er nogal naar paarden) en bekeken we de ruïne die onder het paleis ligt. Er was ook nog de mogelijkheid om de keukens te bekijken, maar toen had ik de knollen op (jeej, woordgrap!).

Stredentrip Denemarken Kopenhagen citytrip Christiansborg - Mama's Meisje blog

Stedentrip Kopenhagen tips bezienswaardigheden Christiansborg - Mama's Meisje blog

Stredentrip Kopenhagen citytrip Denemarken Koninklijke stallen citytrip Christiansborg - Mama's Meisje blog

Den Blå Planet: ook leuk voor kids!

De onderwaterwereld vinden wij allebei erg leuk en dus besloten we tijdens deze stedentrip een bezoekje te brengen aan een aquarium. Den Blå Planet is niet alleen leuk voor volwassenen, maar des te meer voor kids! Het is een aanrader om vroeg te gaan. Wij kwamen een uurtje na openingstijd binnen en toen was het al behoorlijk druk. Er zijn veel interactieve dingen die het bezoek aan Den Blå Planet echt een ontdekkingsreis voor kinderen maken. Zo kunnen zij vissen aaien, door middel van schermen allerlei quizzen en spelletjes doen en zijn er verschillende speelgedeeltes. Maar het mooist zijn natuurlijk de aquaria, waarbij de metershoge wand én bijbehorende tunnel de publiekstrekkers zijn. Ik vond het behoorlijk tof dat de haaien, roggen en scholen vissen gewoon boven en onder mij door zwommen. Aanrader én te bezoeken met je Copenhagen Card.

Stedentrip Kopenhagen met kinderen Den Bla Planet aquarium uitje tips voor kinderen citytrip - Mama's Meisje blog

Nyhavn: het bekendste stukje Kopenhagen

Zoek op ‘stedentrip Kopenhagen‘ en je komt in negen van de tien gevallen een foto van deze plek tegen. Nyhavn: het bekendste stukje Kopenhagen. En dat is te merken, want het krioelt er van de mensen. Daardoor is het best een kunst om er ‘fotoboekwaardige‘ foto’s te maken. Vanaf hier vertrekken er diverse rondvaartboten (Copenhagen Card!) en er zijn tal van restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van allerlei lekkers. Ik vond het leuk om hier even overheen te lopen en foto’s te maken, maar het was vrij druk en daard0or ben ik al snel weer verder gegaan. Pluspuntje: er staan hier pastelkleurige huizen… Need I say more?

Stedentrip Kopenhagen Nyhavn bezienswaardigheden tips - Mama's Meisje blog

citytrip stedentrip Kopenhagen Nyhavn - Mama's Meisje blog

Amalienborg en de marmeren kerk

Pastelkleurige huizen op de Nyhavn waren al geweldig, toen ik de marmeren kerk zag was ik helemaal in de gloria. Wat een bijzonder bouwwerk! In het weekend is het mogelijk om tot in de toren te komen, maar aangezien ik de kerk op vrijdag bezocht heb ik alleen de binnenkant op de begane grond bekeken. En die is indrukwekkend… Daarna stak ik de straat over en liep door naar Amalienborg, wat praktisch naast elkaar ligt. Dit bestaat uit vier paleizen die rondom een plein zijn gebouwd. Op dat plein mag je dus ook gewoon lopen en dat terwijl de Koninklijke familie er in de winter woont. Ik las dat er regelmatig leden van de familie in en uit rijden, wat ik enorm bijzonder vind. Ik heb er geen gespot, wel de koninklijke wacht.

Kopenhagen stedentrip citytrip marmeren kerk tips Amalienborg paleis - Mama's Meisje blog

Stedentrip Kopenhagen Amalienborg paleis koninklijke familie Denemarken - Mama's Meisje blog

Train die beentjes op de Rundetårn!

In de reisgids die wij bij onze boeking cadeau kregen, had ik al iets gelezen over een ronde toren. Mocht je toe zijn aan een work out of wil je je conditie testen? Train die beentjes op de Rundetårn! Ik dacht dat ik conditie-technisch alweer behoorlijk wat had bijgeschaafd, maar dit was even een wake up-call. De toren is bijzonder omdat deze geen traptreden bevat, maar rondom naar boven loopt. Ook is er de oudste sterrenwacht. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht over de stad. Ik moest vooral even op adem komen ;)

Tips Kopenhagen stedentrip citytrip Ronde Toren Rundetarn - Mama's Meisje blog

Winkelen bij Magasin of Fisketorvet

Erik lag ziek in bed, ik had al een aantal bezienswaardigheden afgestreept, dus wat ga je dan doen tijdens een stedentrip? Winkelen bij Magasin of Fisketorvet! Magasin is een groot warenhuis dat in het centrum van Kopenhagen ligt. Ik vond de vergelijking met de Bijenkorf snel gemaakt. Een mooi warenhuis met veel shop-in-shops maar ook eigen collecties. Heel leuk om rond te kijken en ik heb ook nog iets gekocht: mini kratjes! Jahaha, de kratjesgekte heeft ook Denemarken bereikt :D Daarnaast hebben wij veel gehad aan winkelcentrum Fisketorvet, dat direct naast ons hotel lag. Super handig, want er zitten heel veel restaurants van allerlei prijsniveaus, een bioscoop en ook veel winkels. De openingstijden zijn behoorlijk ruim en mede door de ligging erg handig in combinatie met het hotel. Er zit zelfs een Lidl in dit winkelcentrum!

Stedentrip Kopenhagen Magasin warenhuis winkelcentrum Fisketorvet - Mama's Meisje blog

Uit eten in Kopenhagen

Vooraf werden we gewaarschuwd: Kopenhagen is duur! Uit eten in Kopenhagen viel ons 100% mee. Je moet gewoon even goed kijken waar je gaat zitten! Zo vond ik de prijzen op de Nyhavn vele malen duurder dan de restaurantjes en koffiebars in zijstraatjes. Maar waar ter wereld is dat nu anders? Als je op een A-locatie wilt eten, dan ben je daar vanzelfsprekend ook meer geld voor kwijt. Wij hebben lekker gegeten in het winkelcentrum bij Dalle Valle, Espresso House en The First Lady en vervolgens los van elkaar bij verschillende koffiebars en dergelijke (o.a. Joe and the juice die overal en nergens zit). Ook hebben we één keer McDonald’s gegeten. Uit eten tijdens een stedentrip in Kopenhagen hoeft in onze ogen dus niet prijzig te zijn, als je op internet zoekt naar tips kom je echt hele leuke adresjes tegen!

Kopenhagen stedentrip uit eten drinken tips citytrip restaurants voorbeelden adressen koffiebar - Mama's Meisje blog

Nog een keertje terug

Al met al hebben we best een leuke stedentrip gehad, maar we hebben niet optimaal van Kopenhagen kunnen genieten. Daarom denk ik dat we nog een keertje terug gaan, maar wanneer: geen idee. Voorlopig genieten we nog na van wat we wél hebben bekeken!

Kopenhagen citytrip stedentrip tips review beoordeling ervaring bezienswaardigheden - Mama's Meisje blog

Ben jij al eens op stedentrip in Kopenhagen geweest? Welke bezienswaardigheden, leuke adresjes of eettentjes mogen we de volgende keer echt niet missen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence

 

Stedentrip Kopenhagen tips en bezienswaardigheden tijdens citytrip denemarken - Mama's Meisje blog