Mijn spontane ingeving voor de feestdagen eindigde in een teleurstelling

/, Persoonlijk/Mijn spontane ingeving voor de feestdagen eindigde in een teleurstelling

Mijn spontane ingeving voor de feestdagen eindigde in een teleurstelling

Overal zag ik allerlei hartverwarmende acties opduiken: mensen die zich belangeloos inzetten om de minderbedeelden in onze maatschappij toch fijne feestdagen zoals Sinterklaas te bezorgen. Ik besloot dit op kleine schaal te doen aangezien mijn kids de kast vol speelgoed hebben, maar mijn spontane ingeving eindigde in een teleurstelling. Lees je mee?

Stille armoede

Een gezin met minderjarige kinderen: dat kost geld. Veel geld! Helaas zijn er nog steeds mensen die hierdoor iedere maand opnieuw elk dubbeltje drie keer om moeten draaien, hun vaste lasten niet kunnen opbrengen en daardoor moeten aankloppen bij allerlei instanties. En dan komen de feestdagen eraan: een tijd waarin veel mensen, inclusief ikzelf, gewend zijn om cadeautjes te kopen, net even wat meer boodschappen in huis te halen en te genieten van de gezelligheid tijdens de feestdagen. Je zult maar de papa of mama van een of meerdere kindjes zijn die geen geld heeft om een cadeautje te kopen. Dat jouw kind degene is die ’s morgens in de klas niet kan vertellen dat er iets in de schoen zat of dat er een pakje door ‘de schoorsteen’ is gebracht. Sinds ik zelf kinderen heb, realiseer ik me dat nog meer. Dus besloot ik een kleine duit in het spreekwoordelijke zakje te doen, maar dat liep helaas uit op een teleurstelling.

Speelhoek ikea stuva kast vol speelgoed weggeefactie feestdagen - Mama's Meisje

De kast vol speelgoed

Tja, ik kan er omheen kletsen, maar feit is dat als je blogger bent, je regelmatig van alles krijgt toegestuurd. Als mamablogger zijn deze producten voornamelijk gericht op baby’s en kinderen en zo af en toe ook op mijzelf, maar inmiddels hebben we de kast vol speelgoed en zijn er ook veel dingen apart gelegd die wij niet (meer) gebruiken. Voor die spullen bedacht ik destijds al dat ik er vast iemand anders blij mee kon maken. Dat bleef een tijdje liggen, maar in november zag ik veel bloggers met mooie, grote acties voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Decemberactie van Elke, waarin zij gezinnen blij maakte met Sinterklaascadeaus en een verzorgingspakket of Linda die cadeaukaarten inzamelde zodat de ouders zelf naar een speelgoedwinkel konden gaan om cadeaus voor hun kroost te kopen, iets wat zij normaal niet zouden kunnen doen. Om zelf zo’n grote actie op poten te zetten, daar was ik eigenlijk wel wat laat mee in mijn planning, dus ik besloot het een stuk kleinschaliger aan te pakken.

giftwrapping feestdagen speelgoed blog - Mama's Meisje blog

Sinterklaascadeautjes op verkoophoek

Ik dook de kasten eens in en verzamelde allerlei speelgoed, beautyproducten en een boek. Deze spullen wilde ik graag weggeven aan mensen die het niet zo breed hebben en dus maakte ik er foto’s van. Ik plaatste ze op de plaatselijke verkoophoek met de mededeling dat ik dit gratis weggaf aan mensen die helaas geen cadeautjes kunnen kopen rondom de feestdagen. Er kwamen veel reacties binnen en na een dag lootte ik de gelukkigen uit. Ik zette erbij dat men contact kon opnemen om het cadeautje op te halen, maar helaas namen er maar twee mensen contact op. Eén mevrouw heeft het cadeautje opgehaald (en was er ook erg blij mee!), maar de andere is gewoon niet op komen dagen. Van de rest heb ik niets meer gehoord. Ik plaatste onder het bericht nog een keer een reminder, maar ook daar kwam geen reactie meer op. Dit maakt het voor mij een beetje dubbel en ik heb de cadeautjes dus weer teruggelegd in de kast. Mijn spontane ingeving werd hartelijk ontvangen, maar eindigde in een teleurstelling. Of had ik het misschien anders aan moeten pakken?

Hoe denk jij over de verschillende hulpacties tijdens de feestdagen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

 

 

 

 

Afbeelding: cadeaus

Door |2018-11-23T14:18:41+02:00december 5th, 2018|Persoonlijk, Persoonlijk|3 Comments

Over de schrijfster:

3 Comments

 1. Charissa 5 december 2018 at 07:23 - Reply

  Je hebt het uit een goed hart gedaan! Ik heb dit ook gedaan, spullen weggeven voor mensen die het niet breed hebben, ze kwam het ophalen en diezelfde middag nog werden de door mij weggeven spulletjes op dezelfde verkoophoek verkocht, ik was er gelijk van genezen! Het speelgoed winkeltje bij ons in het dorp zamelt speelgoed in voor de Sinterklaasbank daar gaan mijn spulletjes nu heen…

 2. Samantha 5 december 2018 at 07:34 - Reply

  Hoi Karin, allereerst ik lees jouw blog vol met enthousiastme. Leuk!

  Super aktie van je, erg balen dat het op weggeefhoeken niet is gelukt. Ik had ook spullen opgezet. Datum’s afgesproken. Komen mensen niet opdagen? hoe goed zijn we dan wel niet denk ik dan?

  Van het weekend hingen er tassen bij Albert heijn, om speelgoed in te doen. Misschien ook bij de plaatselijke Albert Heijn bij jou? Zo kan je toch , kinderen blij mee maken?

  Rustig aan, beterschap voor jouw meisjes.

  Liefs Samantha

 3. Linda 5 december 2018 at 21:23 - Reply

  Top dat je dit hebt willen doen!
  Weet hoe het is om de eindjes aan elkaar te moeten knopen, super als je dan zulke acties tegenkomt. Vaka reageer ik er niet eens op, omdat ik vind dat er genoeg anderen zijn die het harder nodig hebben.
  Jammer genoeg zijn er ook heel veel aasgieren die erop reageren en het vervolgens doorverkopen of inderdaad niet op komen dagen. Schijnbaar hebben ze het dan ook niet nodig.
  Ik zet ook wel eens spullen op gratis ophalen FB groep. Blokkeer zulke mensen dus ook gelijk.

  Misschien is stichting jarige job of de voedselbank iets om het speelgoed aan te doneren?
  Linda onlangs geplaatst…Bevallingsverhaal ManuMy Profile

Reageer

CommentLuv badge