Hoera, ik ga op het potje! (+ WIN!)

///Hoera, ik ga op het potje! (+ WIN!)

Hoera, ik ga op het potje! (+ WIN!)

Zindelijkheidstraining: een fase van verandering in het leven van je kleintje! Hoe leuk is het om dan een boekje te hebben waarin een klein konijntje ook moet leren op het potje te gaan? Ilse vertelt er vandaag over op de blog en we mogen ook een exemplaar weggeven! Lees je mee?

Boekje bij zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining, het is en blijft een dingetje en de frustraties kunnen soms hoog oplopen. Met het boekje ‘Hoera, ik ga op het potje!’ van Uitgeverij Deltas kan je de druk wat van de ketel halen en wordt op het potje gaan misschien wat aantrekkelijker voor je kleine dame of heer. Het boek bevat een leuk verhaal over het kleine konijntje Huppel die moet leren om naar het potje te gaan. Maar eigenlijk heeft Huppel hier niet zo veel zin in en is een luier toch veel makkelijker…?

Potjesdiploma

Het verhaal van Huppel leert je kleine dat ongelukjes niet erg zijn en dat op het potje plassen of poepen iets is om erg trots op te zijn. Bij het boek zit ook nog een poster met daarbij een stickervel zodat je kindje elke keer nadat hij of zij naar het potje is geweest een sticker kan plakken. En als alle vakjes op de poster vol zitten, zit er achter in het boek een heus ‘potjesdiploma’ waarop de je de naam van je kindje en de datum van afgifte in kunt vullen. Leuk voor je kleintje maar natuurlijk ook om te bewaren voor later. Echt leuk of makkelijk wordt zindelijkheidstraining voor de meeste mensen denk ik niet maar boekjes zoals ‘Hoera, ik ga op het potje!’ maken het op zijn minst iets minder erg 😉

‘Hoera, ik ga op het potje!’ (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044753103) is verkrijgbaar voor €7,95 in de boekhandel en online

WIN: Hoera, ik ga op het potje!

We mogen ook één lezer blij maken met een exemplaar van ‘Hoera, ik ga op het potje!‘.  Wil je kans maken op dit leuke boek? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

 • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op dit boek
 • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 24 oktober 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 28 oktober bericht via e-mail.
 • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Door |2018-10-17T20:36:52+02:00oktober 17th, 2018|Speelgoed & Boeken|38 Comments

Over de schrijfster:

38 Comments

 1. Liesa 17 oktober 2018 at 14:49 - Reply

  Oooh zo een leuk boekje om hem te belonen !! Molenteel is hij nog veel te klein voor het potje maar ooit komt dit zeker van pas !!

 2. Jill 17 oktober 2018 at 19:11 - Reply

  Heel erg leuk voor ons meisje. Is net 2 dus mooie leeftijd om ermee te beginnen.

 3. Martine van gurp 17 oktober 2018 at 19:13 - Reply

  Heel graag! De jongste dame is bijna 2jaar dus tijd om met het potje te gaan beginnen!

 4. Bianca 17 oktober 2018 at 19:27 - Reply

  Mijn dochtertje van bijna 2 pak nu al regelmatig het potje, of zoals zij dat noemt, de wc. De interesse is er en het boekje van Huppel kan net dat beetje motivatie zijn om het echt eens te proberen. En zeg nou zelf, het is toch een handig en super leuk verjaardagscadeautje?!

 5. Kelly 17 oktober 2018 at 19:36 - Reply

  O ja leuk zeg!!
  Mijn dochtertje lena zal het prachtig vinden.
  Ze is nu bijna 1.5 dus potjes training komt nu wel dichtbij,het zou er erg handig bij zijn en super leuk natuurlijk!!

 6. Els 17 oktober 2018 at 19:42 - Reply

  Die draak van ons is nu 2,5 jr en als hij een keer zin heeft kan hij goed op het potje plassen. Maar ik krijg hem er niet op. Hij gaat zelfs huilen om luier. Misschien met het juiste verhaaltje en beloning dat hij wel overstag gaat.

  • Talitha 17 oktober 2018 at 20:00 - Reply

   Ik zou dit boekje graag willen winnen voor ons zoontje van 3. Het wordt wel tijd dat hij zindelijk gaat worden, maar helaas snapt hij het hele concept wc nog niet en kan hij nog niet aangeven wanneer hij moet… Hij is een groot fan van konijnen, dus hoe leuk zou het zijn als hij met wat hulp van zijn favoriete dier zindelijk leert worden. 🙂

 7. Eline 17 oktober 2018 at 19:44 - Reply

  Ik zou dit boekje heel graag winnen voor onze dochter Yara. Ze wordt over 3 maanden 3, maar vindt haar luier een beetje té fijn….

 8. Lianne 17 oktober 2018 at 19:44 - Reply

  Weer een leuke actie met een boekje! Hier is de kleine man nu net 2 en zich steeds meer bewust van zijn luier. Hij leert bij de peutergroep op het kdv over zindelijk worden en thuis vertelt hij ook wanneer hij ‘bah’ heeft. Ook het woord plasje kwam er deze week uit! Zo’n boekje maakt het allemaal net wat duidelijker en leuker voor hem om de link met het potje te leggen.

 9. Kelly 17 oktober 2018 at 19:48 - Reply

  Dat is leuk! Mijn meisje is nu net 2 en we zetten haar vaak op het potje en doet dan ook daadwerkelijk een plas.. Maar daar blijft het dan ook bij. Hopelijk kan ze met dit boekje een volgende stap zetten en echt zindelijk worden.
  Xx

 10. Wendy 17 oktober 2018 at 19:50 - Reply

  Erg leuk voor mijn dochtertje van twee en half! Ze begint al interesse te tonen voor de wc, maar wil nog geen afstand doen van haar luier. Met dit boekje zal ze vast plezier beleven op het potje

 11. Nathalie 17 oktober 2018 at 20:00 - Reply

  Ontzettend leuk, Geen idee hoe ik moet beginnen met de training. Dus een hulpmiddel als dit boekje is erg welkom!

 12. Nicol Rolefes 17 oktober 2018 at 20:03 - Reply

  On december wordt ze 3. Het ging een tijdje echt heel goed met plassen op het potje en ze wou daarna zelfs alleen op de wc. Om de een of andere reden wil ze er nu niks meet van weten. Zou super zijn dat ze het door dit boekje weer oppakt

 13. Nele 17 oktober 2018 at 20:52 - Reply

  Heel erg leuk boekje voor ons meisje dat binnenkort aan de potjestraining gaat starten.

 14. Kimberly Pruim 17 oktober 2018 at 21:01 - Reply

  Super leuk! Ons meisje is ten eerste al helemaal gek van kijtjes (konijntjes) en als tweede willen we binnenkort gaan starten met het potje! Hoe handig is dit boekje dan om mee te beginnen!

 15. Evelien 17 oktober 2018 at 21:10 - Reply

  Onze dochter (21 maanden) ziet het potje staan, je ziet dr gezicht rood aan lopen en zegt dan.. potje? ? net iets te laat.. maar de start is er! Een boekje erover zou net het zetje kunnen zijn, helemaal omdat ze alle boeken fantastisch vindt. Eentje winnen is natuurlijk nog leuker!

 16. Tineke 17 oktober 2018 at 21:52 - Reply

  Oooohhhh, wat leuk! Mijn dochter is deze week 3 geworden en heeft ‘geen zin’ om op het potje en/of wc. Stickeren is haar grote hobby….Zou dit een oplossing kunnen zijn voor ons lieve probleemgevalletje;-)

 17. Anna 17 oktober 2018 at 22:05 - Reply

  Ooooh geweldig ik doe heel graag mee

  Facebook: An Na

 18. Jennifer van Ginkel-Brand 18 oktober 2018 at 06:00 - Reply

  Wat een ontzettend leuk boek!
  Ze is pas 1 geworden maar het zou geweldig zijn voor als we gaan trainen!

 19. Loes Wevers 18 oktober 2018 at 07:01 - Reply

  Ah super leuk!! Thijs geeft al maanden aan dat hij een broek moet maken, maar op het potje volgt er helemaal… niets. Dit boekje sluit denk ik hem goed aan op zijn belevingswereld en hopelijk kunnen we hem hiermee goed voorbereiden! Hij wordt in november 2, dus ook nog eens een mooi verjaardagscadeau. Fingers crossed!

 20. Natalka 18 oktober 2018 at 07:56 - Reply

  War leuk! Doe graag mee voor onze dochter van 2

 21. Loes 18 oktober 2018 at 08:10 - Reply

  Oh ik ben al een tijd op zoek naar zo’n boekje!! Milou is deze maand 2 geworden en heeft er nog niet echt interesse in om op het potje te gaan. Aangezien ze wel heel erg van de boekjes en het stickers plakken is, hoop ik dat dit misschien de doorslag geeft en ze wat vaker op het potje wil.

 22. Melanie 18 oktober 2018 at 08:11 - Reply

  Leuk!! Wij zijn bezig om onze dochter er aan te laten wennen, maar ze moet er echt haar weg nog in vinden. Deze zal goed van pas komen!

 23. Denise 18 oktober 2018 at 08:28 - Reply

  Dat zou perfect zijn voor ons meisje van net 2. Ze heeft al een paar keer op het potje geplast, maar heeft ook nog heel veel geen zin. Mama daarentegen wel (Haha). Hopelijk wordt het met dit boekje echt leuk voor haar en volgt haar kleine zus van net 1 dan ook snel!

 24. Sanne 18 oktober 2018 at 08:58 - Reply

  Wauw wat leuk!! Ik zou het boekje graag winnen voor onze dochter, in november wil ik graag beginnen met zindelijk worden & dit boekje zou natuurlijk een leuke ondersteuning zijn! De poster & stickers vindt ze vast en zeker geweldig!

 25. AnnaB 18 oktober 2018 at 08:59 - Reply

  Mijn zoontje is twee,dus we gaan beginnne met het potje,zo’n boekje lijkt mij erg leuk erbij en handig

 26. Marian B 18 oktober 2018 at 09:46 - Reply

  Ons kleine meisje is bijna twee. Ze is steeds meer met haar pasjes en poepjes bezig. Meestal zegt ze het na de tijd maar dat is het begin. Dit kan haar er vast bij helpen, ben benieuwd.

 27. Margreet 18 oktober 2018 at 11:20 - Reply

  Heb net een potje aangeschaft omdat ze hier binnenkort wel aan toe is denk ik! Hoe handig om dan een boekje te hebben die ervoor zorgt dat ze het echt leuk gaat vinden!!

 28. Samantha 19 oktober 2018 at 11:33 - Reply

  Mijn zoontje is net 2.5 en we zijn spelenderwijs al lekker aan de slag met het potje. Nog een ongelukje hier en daar maar met elke plas op het potje zijn wij super trots en mijn zoontje ook. Het boekje zou super leuk zijn om hierbij te ondersteunen en de stickers en het diploma een extra leuke beloning.

 29. Iemke 19 oktober 2018 at 15:44 - Reply

  Zou heel leuk zijn om in het revalidatiecentrum te gebruiken wanneer we werken rond zindelijkheidstraining! ????

 30. Else-Marie 19 oktober 2018 at 20:35 - Reply

  Ja lijkt me leuk! Ik doe mee 🙂

 31. Rita 20 oktober 2018 at 14:10 - Reply

  Zou superleuk zijn voor mijn 19 maanden oude tweeling kleindochtertjes Féline en Margaux het potje aanleren ze kijken heelgraag in boekjes Oma Rita gaat meehelpen en voorlezen ?

 32. Pegk 20 oktober 2018 at 18:30 - Reply

  Oh dit is een leuk boekje ? de kleine man vind poep heel interessant, maar het potje wil hij nog niet echt proberen. Dit zou weleens kunnen helpen ?

 33. Marijke 20 oktober 2018 at 20:41 - Reply

  Ik doe graag mee. Mijn dochter van bijna twee vindt het potje en de wc reuze interessant, maar er op gaan zitten is nog een stap. Met het boekje kan het alleen maar interessanter te gaan worden. Aangezien ze veel interesse heeft in boekjes, kan het met dit boekje alleen maar makkelijker worden.

 34. Marijke 20 oktober 2018 at 20:45 - Reply

  Ik doe graag mee. Mijn dochter van bijna twee vindt het potje en de wc ontzettend interessant. Op het potje gaan is nog stap voor haar. Met dik boekje hoop ik dat de stap een stuk kleiner wordt. Boekjes lezen en voorgelezen worden vindt ze gelukkig ontzettend leuk en interessant. Dit zou dus alleen maar positief kunnen werken.

 35. Lynn Mahieu 22 oktober 2018 at 16:45 - Reply

  Dit lijkt me een leuke manier om mijn dochtertje later te leren hoe ze zindelijk moet worden.

 36. Lynn Brekelmans 23 oktober 2018 at 16:33 - Reply

  Wat een lief en leuk boekje, we zouden dit echt samen heel graag lezen!

 37. Kariene 24 oktober 2018 at 22:39 - Reply

  Nog net op de valreep maar zou graag een kans willen maken!
  Hier een eigenwijze dame van 2 (over een maandje 3) in huis die het vertikt om op het potje te gaan! Onze zoon van 15 maand vindt het daarintegen reuze interessant, af en toe zelfs een plasje op het potje, maar dit doet grote zus niks.
  Hopelijk geeft dit leuke boek haar wel moed om op het potje te gaan?

Reageer

CommentLuv badge