Review | Bioscoopfilm + kinderboek ‘De Kleine Heks’ (+WIN!)

///Review | Bioscoopfilm + kinderboek ‘De Kleine Heks’ (+WIN!)

Review | Bioscoopfilm + kinderboek ‘De Kleine Heks’ (+WIN!)

Op zoek naar een leuk uitje in de zomervakantie voor de kids? Ilse ging met dochter Elin naar de nieuwste bioscoopfilm: ‘De Kleine Heks’! Vandaag vertelt ze alles over deze film, naar het boek van Otfried Preussler, en we mogen iemand blij maken met een leuk prijzenpakket! Doe jij mee?

De wereld van tovenaars en heksen

We leven tegenwoordig in een snelle, zakelijke wereld die keihard kan zijn. Tenminste, zo ervaar ik dat zelf vaak. Je kinderen daartegen beschermen gaat niet lukken of in ieder geval niet helemaal. Zelf kruip ik daarom graag samen met mijn dochters weg in andere werelden; de werelden van prinsen en prinsessen, van dwergen en boze stiefmoeders en van tovenaars en heksen. Hoe leuk was het daarom dat wij voor het schrijven van deze review het boek mochten lezen èn de film mochten kijken over ‘De Kleine Heks.’ Het boek ‘De Kleine Heks’ is al in 1957 geschreven door wijlen de Duitse schrijver Otfried Preussler en verscheen in 1979 voor het eerst in het Nederlands. De film draait sinds 18 juli jongstleden in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal gaat over een kleine heks die samen met haar pratende raaf Abraxas ergens diep in het bos woont en graag ‘groot’ zou willen zijn. Want als je een grote heks bent mag je een keer per jaar, tijdens de Walpurgisnacht, mee dansen op de Bloksberg. Maar de kleine heks is nog nooit uitgenodigd om mee te dansen op de Bloksberg en met haar 127 jaar is ze nog veel te jong om serieus genomen te worden door de oudere heksen. Hier is ze het zelf helemaal niet mee eens en ze doet dan ook heel hard haar best om een goede heks te worden. Maar wanneer ben je nou een goede heks…?

Boek ‘De Kleine Heks’

Ter voorbereiding op de film heb ik mijn oudste dochter (4 jaar) eerst het boek voorgelezen. Een heerlijk boek verdeeld in korte hoofdstukjes; ideaal voor het slapengaan en duidelijk geschreven met het oog op de aandachtsspanne van jonge kinderen. Er wordt in het boek duidelijk de nadruk gelegd op goed en kwaad en iets daar tussenin; de kleine heks houdt namelijk ook wel van een beetje kattenkwaad, tot groot vermaak van mijn dochter. De prachtige, kleurrijke illustraties van Winnie Gebhardt-Gayler maken het geheel compleet.

Sprookjesachtige familiefilm

De film volgt dezelfde rood draad als het boek en is daarmee geschikt voor alle leeftijden. Geen overdreven enge kostuums en gebroeders Grimm praktijken en geen heksen die kindertjes opeten of giftige appels uitdelen. De kleine heks (gespeeld door Karoline Herfurth) beleeft in deze sprookjesachtige familiefilm het ene na het andere avontuur en, net als in het boek, kan zij het ook in de film niet laten om hier en daar wat heksenstreken uit te halen. Wederom tot groot vermaak van mijn dochter die bij bepaalde stukjes hardop zat te schateren. De film is, net als het boek, oorspronkelijk van Duitse makelij maar is nagesynchroniseerd in het Nederlands, hetgeen ze op een dusdanig goede manier hebben aangepakt dat ik er pas na drie kwart van de film achterkwam. Na het lezen van het boek en het zien van de film kunnen mijn dochter en ik niet anders dan fan zijn van het kleine, vrolijke en ondeugende heksje. Wij zullen bij het woord ‘heks’ in ieder geval nooit meer alleen maar denken aan oude, lelijke en gemene vrouwtjes met een pukkel op hun neus!

WIN: 2 bioscoopkaartjes + boek ‘De Kleine Heks’!

Niet alleen Ilse en Elin mochten genieten van het boek en een bezoekje aan de familiefilm ‘De Kleine Heks‘! We mogen een set van twee bioscoopkaartjes en het boek weggeven! Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

 • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze prijs!
 • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 5 augustus 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 8 augustus bericht via e-mail.
 • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Door |2018-07-26T08:50:30+01:00juli 29th, 2018|Erop Uit!|15 Comments

Over de schrijfster:

15 Comments

 1. Gianna 29 juli 2018 at 08:21 - Reply

  Ja ja ja!!! Ik doe mee ???. Wat een leuk idee om eerst het boek voor te lezen. Volgens mij letten kleinere kinderen juist beter op als ze weten wat er gaat komen.

 2. Sanne Nijveld 29 juli 2018 at 08:29 - Reply

  Zou het ontzettend leuk vinden om met mijn oudste dochter erheen te kunnen gaan. Even een momentje samen. ?

 3. Carola Penterman 29 juli 2018 at 08:32 - Reply

  Natuurlijk doe ik mee! Ik heb dit boek als kind meerdere malen gelezen en zou het geweldig vinden het zelf aan mijn vier kinderen te gaan voorlezen. En natuurlijk ook fijn samen naar de bioscoop met eentje (of we gaan gewoon lekker met z’n alleen nóg leuker!).

 4. elisabeth maria martina 29 juli 2018 at 08:54 - Reply

  voor mijn kleindochters is naar de film altijd feest
  verras hen maar met dit leuke gebaar #duimenmaar

 5. E. Wout 29 juli 2018 at 09:35 - Reply

  Jaaaa, daar wil ik naartoe met mijn oudste. Heerlijk een middagje samen uit! Ik volg je op FB en instagram!
  E. Wout onlangs geplaatst…Review | Bioscoopfilm + kinderboek ‘De Kleine Heks’ (+WIN!)My Profile

 6. Saskia Lemmens-van der Struif 29 juli 2018 at 09:47 - Reply

  Leuk! Dat zou mijn dochter geweldig vinden om naar de film te gaan?gezellig samen erop uit.

 7. Linda Meester 29 juli 2018 at 10:57 - Reply

  Nu ben ik ervan overtuigd dat alledrie onze dochters deze film leuk zullen vinden

 8. Annelies 29 juli 2018 at 11:22 - Reply

  De film lijkt mij perfect voor mijn kleine heksje. Ze kan er wat van 🙂 kunnen we na onze vakantie lekker afkoelen in de bios!

 9. Marcia Kan 29 juli 2018 at 13:57 - Reply

  Wat een leuke actie! Lijkt me een heerlijk uitje in deze zomervakantie en ook nog eens lekker koel in de bios! Ik ga duimen!?

 10. Anna 29 juli 2018 at 17:22 - Reply

  Lijkt me een hele coole film voor met mijn dochter te gaan kijken..

 11. Patricia Paling 29 juli 2018 at 22:49 - Reply

  Ohhh, zowel het boek als 2 bioscoopkaartjes… ? Dat zou echt super zijn voor mijn 6-jarige dochter! Ze is dol op lezen en houdt van dit soort fantasierijke films waarin echte mensen spelen, meer dan tekenfilms zelfs! Dit zou echt een heel mooi verhaal zijn om aan haar voor te lezen! En een prachtige film om samen te kijken… Een gezellig moeder-dochter uitje! ??

 12. Tessa 30 juli 2018 at 07:16 - Reply

  Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochters 🙂 Kunnen we er een leuke meiden uitje van maken.

 13. AnnaB 30 juli 2018 at 09:06 - Reply

  Ik ga de film graag kijken met mijn zoon. Gezellig!

 14. Claudia Diependaal 31 juli 2018 at 15:30 - Reply

  Ik doe heel zeker heel erg graag mee! Mijn kleinkinderen zouden het geweldig vinden!

Reageer

CommentLuv badge