Toen Suus net geboren was, besloten we de Stokke Newborn Set aan te schaffen. Vandaag vertel ik hoe handig deze set is en waarom ik het een musthave voor op de uitzetlijst vind! Ook kregen we van Stokke het Junior Kussen opgestuurd, zodat Suus deze op de Tripp Trapp stoel kon uitproberen. Lees je mee?

Stokke Tripp Trapp stoelen

Tijdens de zwangerschap van Suus kochten we een Stokke Tripp Trapp stoel voor onze kleine meid. Een aankoop waar we nooit spijt van hebben gehad, want vlak na de geboorte gebruikten we ‘m al dagelijks in combinatie met de Stokke Newborn Set. Daarna volgde de Stokke Baby Set en nu zit ze op het Junior Kussen, waarover ik later in het artikel meer vertel! Tijdens de zwangerschap van Niene kregen wij van Stokke een tweede exemplaar van de Tripp Trapp stoel cadeau en inmiddels is deze volop in gebruik. Natuurlijk weer in combinatie met de Newborn Set en vandaag vertel ik jullie waarom ik dit écht een musthave voor je baby-uitzet vind!

De Stokke Tripp Trapp stoel heeft een (advies)prijs van €195. 

Stokke Newborn Set: geschikt vanaf de geboorte

Net zoals haar grote zus, heeft ook Niene vaak een onrustig moment of huiluurtje rond etenstijd. Suus heeft dan ook al een drukke dag achter de rug, want spelen kost energie. Daarnaast moet er natuurlijk eten gekookt worden en dat valt dan allemaal samen, waardoor deze mama handen tekort komt. Ik vind het dan ideaal om Niene in de Newborn Set te zetten. Ze kan mooi rond kijken, is er erg tevreden in en ik kan verder met eten koken, waarna we met zijn vieren aan tafel zitten tijdens de maaltijd. De Newborn Set is geschikt vanaf de geboorte, al hebben wij Niene er voor het eerst rond een week of vijf in gezet. Ik merk dat Niene echt behoefte heeft aan contact en er heel rustig van wordt als ze bij gezinsmomenten betrokken wordt. Leg ik haar tijdens onze warme maaltijd in de box, dan zet ze het standaard op een schreeuwen. In de Newborn Set van Stokke zit ze comfortabel, veilig en is ze vrolijk aan het lachen en geluidjes maken. Blije baby, blije familie!

De Stokke Tripp Trapp Newborn Set heeft een (advies)prijs van €89.

Eerste hapjes voor Niene

Het duurt nog een paar maanden, maar dan mogen we beginnen met de eerste hapjes voor Niene. De Stokke Newborn Set heeft een ideale hoogte, dus geef ik haar de hapjes straks in de Newborn Set. Net zoals bij Suus, want dat hebben we destijds natuurlijk ook zo gedaan. De Newborn Set is veilig, omdat er een vijfpuntsgordel op zit, zodat je kleintje er niet per ongeluk uit kan vallen. Ook heeft de set handige indicatoren, waardoor je kunt controleren of deze op de juiste manier bevestigd is op de Tripp Trapp stoel. De hoes is uitwasbaar en er zijn meerdere hoezen met diverse prints te koop, zodat je kunt afwisselen. Om deze Newborn Set zit momenteel de Textiel Set Pink, die reversible is: aan de ene zijde heeft deze een roze design, aan de andere kant een grijs design. De Newborn Set is wel prijzig, maar je kunt ‘m (net zoals wij hebben gedaan) gebruiken voor meerdere kindjes. Wij zijn onwijs tevreden over onze aankoop en daarom zou ik de Stokke Newborn Set aan iedere (soon to be) mama en papa aanraden!

De Tripp Trapp Newborn Textiel Set Pink is verkrijgbaar voor de (advies)prijs van €29.

Stokke Junior Kussen voor Suus

Van Stokke kregen we voor Suus het Junior Kussen toegestuurd om te proberen. Suus is nogal beweeglijk, maar zit sinds een paar maanden zonder riempje op de stoel. Het huidige kussen hebben we nu vervangen voor het Junior Kussen in de kleur Slate Twill. Dit kussen geeft de stoel een wat meer volwassen uitstraling en aangezien ik het interieur in huis stukje bij beetje aan het veranderen ben, past dit kussen er helemaal bij! De Junior Kussens passen op iedere Tripp Trapp stoel van Stokke en is ook verkrijgbaar in de kleur Jade Twill. De stof is geweven waardoor Suus er stevig op zit en niet weg kan glijden als ze een legging of gladde broek aan heeft. De binnenkant van het Junior Kussen heeft een antisliplaag, waardoor het kussen goed op zijn plek blijft. Het kussen wordt om de zitting van de stoel bevestigd met een rits, waarbij het dikke gedeelte vanzelfsprekend op het zitgedeelte wordt geplaatst. Dit ging vrij makkelijk en staat ook netjes qua afwerking. Natuurlijk knoeit Suus ook wel eens tijdens het eten, maar gelukkig kan deze hoes worden uitgewassen. Wel even de binnenvoering eruit halen, dan kan de hoes gewoon op 40 graden gewassen worden in de wasmachine. Suus zit er heerlijk op tijdens het eten en wij zijn tevreden over het gebruik én de nieuwe look!

Het Junior Kussen heeft een (advies)prijs van €44. 

Staat er bij jou aan tafel een Tripp Trapp stoel? En heb je ervaring met het gebruik van de Newborn Set? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking