De leukste spelletjes voor onderweg (+ WIN!)

///De leukste spelletjes voor onderweg (+ WIN!)

De leukste spelletjes voor onderweg (+ WIN!)

Nog even en de zomervakantie breekt weer aan. Maar hoe gaan je kids zich vermaken tijdens een lange reis met auto, bus of trein? Ilse ontving van Uitgeverij Deltas ‘de leukste spelletjes voor onderweg’ en vertelt daar vandaag alles over. Je maakt ook kans op een exemplaar! Dus wil jij deze zomer zorgeloos op vakantie omdat je kids zich vermaken? Lees dan snel verder!

Kinderen en een lange reis

De zomervakantie komt eraan. Een moment waarop veel gezinnen er één of twee weekjes op uit trekken om te ontsnappen aan de alledaagse sleur. Sommige mensen reizen met het vliegtuig en sommige mensen pakken de auto, bus of trein. Voor deze laatste categorie is er wat leuks: ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ van Deltas. Ouders met kinderen weten als geen ander dat kinderen en een langere reis vaak geen ideale combinatie zijn. De kids moeten lang stil zitten en tsjah, dan wil de verveling wel eens toeslaan. Op zo’n moment is het tijd voor wat spelletjes voor onderweg. Ik zal eerlijk zijn, verder dan ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en ‘zoek de rode auto’ kom ik eigenlijk niet… Deltas gelukkig wel. ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ is een verzameling van 50 spelletjes voor één of meer spelers, voor urenlang speelpret in de auto, bus of trein (hoewel er ook best wat spelletjes tussen zitten die je in het vliegtuig zou kunnen doen, al wordt bijvoorbeeld het spel waarin je dieren moet spotten dan wellicht wat lastig).

Kom maar op met die lange reis!

De 50 spelletjes staan op 50 stevige kaarten in vrolijke kleuren, verpakt in een compact doosje. Op iedere kaart staat een spel met een duidelijke uitleg van hoe het spel te spelen. De spelletjes kan je verdelen in verschillende categorieën: observatiespelletjes, raadspelletjes, taalspelletjes, geheugenspelletjes, rijmspelletjes, rekenspelletjes en spelletjes waarbij je moet zingen. Voor ieder wat wils dus. Pak de stapel kaarten, trek een kaart en speel het spel!
Hoewel er niets genoemd wordt over de leeftijd vanaf wanneer de spelletjes geschikt zijn, zou ik zelf zeggen vanaf een jaar of 5. Mijn kinderen zijn voor het overgrote deel van de spelletjes in ieder geval nog wat te klein. Desalniettemin vind ik het idee erg leuk. En ja ik weet het, natuurlijk biedt die tablet voor onderweg ook heel wat mogelijkheden en zoethoudertjes maar ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ speel je samen. En dat is voor mij waar een vakantie om draait: familietijd! Je zou ook zelf nog allerhande spelletjes kunnen bedenken om te doen in de auto maar deze mooie, kleurige kaarten maken het geheel toch wat aantrekkelijker. Met name voor de kinderen. En als de kids het naar hun zin hebben, maakt dat de rit voor iedereen een stuk aangenamer. Kom maar op met die lange reis!

‘De leukste spelletjes voor onderweg’ is verkrijgbaar voor €10,95 (ISBN: 9789044745269, Uitgeverij Deltas) bij de boekhandel en online.

WIN: ‘De leukste spelletjes voor onderweg’

Van Uitgeverij Deltas mag ik één exemplaar van ‘De leukste spelletjes voor onderweg’ weggeven! Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

 • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op deze leuke spelletjes
 • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 30 mei 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 2 juni bericht via e-mail.
 • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Door |2018-07-10T18:56:53+02:00mei 23rd, 2018|Speelgoed & Boeken|30 Comments

Over de schrijfster:

30 Comments

 1. Willemijn 23 mei 2018 at 06:25 - Reply

  Wat een leuke actie! M’n dochtertje is dol op spelletjes en deze zomer gaan we naar Oostenrijk, dus het komt goed van pas!
  Lijkt me leuk!

 2. Anse 23 mei 2018 at 07:24 - Reply

  Wij maken voor de 4 de maal één lange reis. Maar na ons zoontje van nu 19 maanden zien we er hard tegen op. Soms 30 keer opstaan (niet ziek ofzo) is hier geen uitzondering. Een leuk spelletje om de dochter wat bezig te houden en mss ook mezelf.

 3. Jennifer van Ginkel-Brand 23 mei 2018 at 07:32 - Reply

  Wat een leuke kaartjes! Wij zouden dit heel graag voor onze dochter willen winnen. We gaan namelijk voor het eerst met haar een auto vakantie maken naar spanje. Ideaal dus!

 4. Kristel Gubbels-Daemen 23 mei 2018 at 07:42 - Reply

  Super leuk wij zijn ook gek op familie tijd en houden van spelletjes. Erg leuk om met mijn dochter Noor te spelen als we een paar uurtjes moeten rijden naar Duitsland.

 5. Erica 23 mei 2018 at 07:46 - Reply

  DIT!! Een uitkomst voor onze allereerste verre vakantie met de auto naar Frankrijk! Met 2 kids, jongen en meisje, dan 6 en 2.. het is nu soms al een drama samen op de achterbank dus dit zou geweldig zijn om de tijd door te komen! Fingers crossed!!

 6. Tamara 23 mei 2018 at 07:46 - Reply

  Dat ziet er leuk uit! Onze familie woont allemaal ver weg, dus wij zitten al gauw anderhalf uur enkele reis in de auto voor een familiebezoek. Deze spelletjes maken het in de auto zitten vast een stuk leuker!

 7. Marieke 23 mei 2018 at 08:00 - Reply

  Wat leuk Karin! Ik wilde nog op zoek gaan naar leuke autospelletjes, omdat we van de zomer in totaal vier dagen reizen met de auto en ik niet wil dat de kinderen de hele tijd dvd kijken.
  Dus ik doe heel graag mee 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Keulen – een weekend vol bier en currywurst – reviewMy Profile

 8. Manon 23 mei 2018 at 12:52 - Reply

  Heel erg leuk voor ons kindje!
  Maken graag een kansje
  Groetjes Manon.

 9. Hanna aerts 23 mei 2018 at 13:45 - Reply

  Heeeel graag!!!! Deze zomer moet onze peuterzoon in de auto de aandacht van papa en mama voor het eerst delen met zijn 5 maanden oude zusje. En we gaan achter de zon aan met onze caravan. Dus leuke afleiding is zeer gewenst!!!

 10. Marjolein 23 mei 2018 at 15:42 - Reply

  Wat gaaf. Ik zou dit wel willen winnen. Ook al is ze nog iets te klein een eigen draai aan het spel geven vind ik wel leuk. Ze is al gek op spelletjes van Nijntje.
  Duimen maar

 11. Heidie 23 mei 2018 at 18:35 - Reply

  Ik maak graag kans. Wij gaan dit jaar voor het eerst met de kinderen naar het buitenland op vakantie, met de auto, naar Oostenrijk. We hebben maar iets bij de grens van Duitsland-Oostenrijk geboekt zodat de reistijd nog meevalt, maar het zal voor de kinderen behoorlijk lang duren. Zo lang hebben ze nog nooit in de auto gezeten. De leukste spelletjes voor onderweg, is hier dan ook van harte welkom! Ik hoop ze goed bezig te kunnen houden zodat ik niet elk kwartier moet horen “‘zijn we er al?”.

 12. Simone wiersma 23 mei 2018 at 20:19 - Reply

  Deze zomer gaan we voor het eerst wat verder weg op vakantie… naar Frankrijk. spannend! Hoe zal dat gaan? Ik ben heel benieuwd!we hebben al een portable dvd speler aangeschaft, maar deze spelletjes zouden een leuke aanvulling zijn.

 13. Inge 23 mei 2018 at 20:21 - Reply

  Wij gaan over een klein maandje met onze twee peuters (2 en 3) naar Italië. Ze zijn gek op spelletjes dus hoe gaaf Is het dat wij samen met deze twee spelletjes onderweg kunnen doen.

 14. Hanneke 23 mei 2018 at 20:45 - Reply

  Mooie actie! Wij gaan voor het eerst naar Italië. Met een zoon die een beetje wagenziek is en dus geen boekjes kan lezen of teveel op de iPad spelen zou dit ideaal zijn!

 15. Renske 23 mei 2018 at 20:50 - Reply

  Deze zomer gaat mijn schoonzus met haar zoontje (6) en dochter (3) voor het eerst op vakantie naar Zwitserland. Spannend zn lange autorit voor het eerst met zn drieën. Voor haar wil ik graag mee doen. Het zou hun veel auto plezier brengen met deze spelletjes onderweg
  Liefs, Renske

 16. Karin 23 mei 2018 at 22:36 - Reply

  Oeh! Dit lijkt me leuk! Wij deden vroeger zelf altijd spelletjes onderweg naar de vakantiebestemming, en dat wil ik mijn dochter ook meegeven (ze wordt volgende week pas 1, maar ik kan erg goed bewaren). Wij reizen veel, met onze volkswagen camper en moeten vaak stoppen omdat Noor er zat van is (logisch). Maar juist met die spelletjes zal ze het langer volhouden onderweg.

  En daarnaast zou het een leuk kado zijn voor haar verjaardag :p

 17. Marlies 23 mei 2018 at 23:10 - Reply

  Wat leuk! Wij gaan roadtrippen door Zweden en Noorwegen met onze meiden, dus tijdverdrijf voor in de auto is zeer welkom!

 18. Sonja 24 mei 2018 at 00:20 - Reply

  Dit maakt lange autoritten een stuk aantrekkelijker voor de kinderen maar ook voor papa en mama. Dus graag!!

 19. Evelyn 24 mei 2018 at 09:22 - Reply

  Wij maken voor het eerst een verre autoreis. De rit er naartoe bezorgt toch wat stress. Deze spelletjes zouden al wat soelaas kunnen bieden. Ook al is onze zoon nog maar 2,5 jaar, de kaartjes kunnen een idee geven over welke activiteit we kunnen doen. 10 a 12 uur in de auto met baby en peuter, hoe sneller die voorbij zijn hoe beter! ??

 20. Anna 24 mei 2018 at 13:32 - Reply

  Leuk!! Voor als we over een paar weken op vakantie gaan en met de auto en de boot gaan. Ons meisje ziet altijd van alles en met dit spel nog meer plezier in de auto.

 21. Marian B 25 mei 2018 at 09:30 - Reply

  Mooie afleiding voor onderweg,dat komt wel van pas deze vakantie! Ik ben benieuwd welke spelletjes er allemaal in staan, misschien heb ik er op het werk ook nog iets aan.

 22. Alyt van der Heide 26 mei 2018 at 16:59 - Reply

  Doe graag mee. We hebben weer een lange autoreis voor de boeg in de zomervakantie . Een nieuw reisspel zou dan ideaal zijn voor mijn meiden van 5 en 8. Oke oke we hebben dvd schermpjes maar daar wil ik ze niet continu achter hebben.
  Ik vind het leuk dat we dit spel samen kunnen doen. Ben erg benieuwd. En heb ik weer een cadeautje voor onderweg. Dan moeten de meiden hun ogen dicht doen en verstop ik het cadeautje in de buurt van hun autostoeltjes.

 23. Trezie Meuwissen 27 mei 2018 at 17:25 - Reply

  Zou leuk zijn. De kleinkids gaan dit jaar met ons mee in de auto op vakantie. Dus dat zou leuk zijn, reizen is niet leuk. Maar met deze leuke spelletjes voor onderweg vast wel!

 24. Marcia Kan 29 mei 2018 at 07:49 - Reply

  Wat een leuke prijs, zou perfect uitkomen voor onze vakantie naar Oostenrijk. Een gezellige manier om die lange autorit door te komen!

 25. Tineke 29 mei 2018 at 10:48 - Reply

  Wat zijn er handige spellen tegenwoordig. Wij telden vroeger alle blauwe auto’s of moesten zoeken naar nummerborden die begonnen met de letter P bijvoorbeeld. Ik doe graag mee voor deze leuke prijs, voor onze autorit naar Duitsland deze zomer met 2 kids van 5 en 2.

 26. melissa 29 mei 2018 at 11:40 - Reply

  Leuk voor dit jaar onderweg in het vliegtuig met opa en oma op vakantie! gezellig en de tijd gaat lekker snel om. ik volg via fb.

 27. Adriana de Ruiter 29 mei 2018 at 11:40 - Reply

  Wat leuk! Dit lijkt me superhandig voor onze pleegkindjes als ze straks achterin de auto mee gaan kamperen in Frankrijk! Ze zijn gék op spelletjes en niet zo heel gek op autorijden… Hopelijk maakt dit spel de rit meteen een stuk leuker! 🙂

  Fijne dag!!

 28. Nicole 29 mei 2018 at 15:04 - Reply

  Superleuk! Ik doe graag mee voor ons zoontje. Binnenkort gaan we op vakantie met de auto en later dit jaar gaat hij voor het eerst vliegen! Dus dan zou dit goed van pas komen!

 29. Kim de Jong 29 mei 2018 at 15:39 - Reply

  Super leuk voor onze reis op vakantie en in het najaar naar Disney!

 30. Lynn Mahieu 29 mei 2018 at 20:50 - Reply

  Lijkt me heel handig voor in de auto als we op vakantie gaan! ^^

Reageer

CommentLuv badge