Zwangerschapsupdate week 38

///Zwangerschapsupdate week 38

Zwangerschapsupdate week 38

We begonnen met een ziekenboeg en daarna volgde een drukke week… Maar met resultaat, want mijn to do list is helemaal af! Verder wilde ik deze week alles voor de blog afronden, wat helaas niet lukte. In mijn buik is ook van alles aan de hand, want: het rommelt! Je leest het allemaal in de 38-weken zwangerschapsupdate!

De ziekenboeg continues

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, is het griepvirus hier flink aanwezig geweest de laatste tijd. Daarom was ik verbaasd dat Suus afgelopen dinsdag wéér koorts had en flink hoestte en snotterde. Het houdt niet op, niet vanzelf… Een dagje bankhangen it is, al was haar kleine zusje hier minder blij mee. En mama dus ook, want een dreumes bovenop een hoogzwangere babybuik is gewoon niet fijn. Daarom bedacht ik dat Suus dan maar naast de buik, bovenop wat kussens tegen mij aan mocht liggen. Waarna de baby flink draaide zodat ze tenminste tegen haar grote zus aan kon schoppen. Echt ontspannen dus 😉 Gelukkig knapte Suus in de loop van de week weer redelijk op, al blijft ze snotterig en hees. Ik geniet nu dubbel zoveel van de tijd alleen met haar en we hebben deze week al gespeeld met de pop in de wipstoel en met stempels een tekening gemaakt.

Wij zijn er klaar voor: baby ready!

Deze week heb ik, met behulp van Erik en mijn ouders, alles kunnen afstrepen wat ik nog voor elkaar wilde hebben voor de komst van de baby. Zo poetste ik de koelkast, hielp mijn moeder me de laatste keukenkastjes uit te mesten en schoon te maken en ruimde ik de voorraadkast helemaal op. Erik ging, samen met mijn moeder, aan de slag met het ophangen van de traphekjes. Ondertussen hield mijn vader Suus bezig dus schoten we mooi op. Boven hebben we een zogenaamd klemhek, die iets verder op de overloop geplaatst is omdat het niet anders kon in verband met een schuine muur. Onderaan de trap hebben we een opvouwbaar traphekje. De deur van de badkamer (die zit bij ons op de begane grond) zit namelijk direct naast de trap en dan zouden we met een klemhek altijd het risico lopen dat deze tegen elkaar aan botsen. Als het hek open staat, zie je er amper iets van. Verder maakte ik de Ikea trolley helemaal baby- en dreumesproof en deden Erik en ik alle aankopen die nog op mijn lijstje stonden. Alles is dus helemaal af en dat geeft me een heerlijk gevoel. Baby, je mag nu wel komen want wij zijn er klaar voor!

Indalingsweeën, harde buiken, voorweeën…

Sinds een dag of vijf is het erg onrustig in mijn buik. Niet de hele dag, maar met vlagen en steeds vaker. Indalingsweeën, harde buiken, oefenweeën, voorweeën: hoe je het ook maar wilt noemen, ze doen in ieder geval best pijn. De harde buiken zijn vooral vervelend, die andere pijnlijke steken en krampen zijn steeds maar even aanwezig (maximaal een kwartier), maar moet ik dan wel een beetje wegpuffen. De gynaecoloog waarschuwde me al dat dit ‘rommelen’ heel lang kan duren en het niets zegt over het wel of niet bevallen voor 40 weken, dus ik ga er maar gewoon vanuit dat ik die wel ga aantikken. Ik weet nog precies hoe de eerste wee bij Suus voelde en dat heb ik tot nu toe nog niet gehad, dus oefen ik gewoon even verder de komende week 😉 Ondertussen probeerde ik afgelopen week om de blogplanning voor de komende tijd helemaal rond te krijgen. Dat is helaas nog niet gelukt, maar ik hoop er deze week een vinkje achter te kunnen zetten. Ik ben met hele leuke dingen bezig, maar we zullen allemaal geduld moeten hebben voordat duidelijk wordt wat dit is 😉 Nu is het echt tijd om te genieten van mijn verlof en dat lukt al heel goed. Heb zondag een fudge gemaakt met Oreo en voor deze week staat er een boterkoek op de planning! Een stapel tijdschriften, Netflix en kopjes thee, ik vermaak me wel. En zo ga ik door naar de 39 weken!

Heb jij veel last (gehad) van indalingsweeën, harde buiken en/of voorweeën? Zo ja, vanaf welke week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Door |2018-07-10T16:06:49+02:00maart 6th, 2018|Zwangerschapsupdate|4 Comments

Over de schrijfster:

4 Comments

 1. Kelly 6 maart 2018 at 08:04 - Reply

  Karin wat spannend allemaal hè! Fijn dat je je to do list af hebt!
  Die voorweeën waren hier ook erg veel aanwezig! Vanaf week 35 had ik al ontsluiting en was de rest van me lichaam er klaar voor .. de verloskundige zei nog ; je gaat 38 weken niet halen.. uiteindelijk met 39+6 ingeleid ( achteraf sterrenkijker , als hij goed had gelegen was hij er inderdaad eerder geweest) .. bij de eerste had ik hier allemaal minder last van.. was dat bij jou ook zo?
  Toitoitoi !
  Liefs

 2. Janine @ simpelrijkleven.nl 6 maart 2018 at 15:04 - Reply

  Hier ook de laatste loodjes en een hoop gerommel, maar door zetten.. ho maar. Ik kan niet wachten tot de kleine er is. Maar dat gevoel zul je vast ook herkennen. Succes met de laatste dagen/weken!

 3. Sarina Stolker 6 maart 2018 at 15:37 - Reply

  Spannend allemaal Karin binnen 5 weken is ze er sowieso, bij onze dochter Sophie heb ik van zaterdag tot maandag voorweeën gehad en om 23uur s’maandags begon het echte werk tenminste dat zei de verloskundige, cm per uur 7.30u was ze er, bij onze 2e werd ik half 7 wakker en had kramp ik dacht voorweeën verloskundige gebeld en had al 5cm? om half 10 was onze zoon er… kortom ik zou het zo weer doen… maar hoor ook anders heeel veeel succes als het zover is je kan het?

 4. Cynthia 6 maart 2018 at 21:08 - Reply

  Mooi buikje hoor. En heel veel succes met opnieuw mama worden.

Reageer

CommentLuv badge