Zwangerschapsupdate week 25

///Zwangerschapsupdate week 25

Zwangerschapsupdate week 25

Deze week bleek mijn buik bij de controle wel erg voor te lopen, had ik een intake van de kraamzorg en had ik weer veel harde buiken waar ik erg van baalde… Happy 25 weeks!

Groei-echo wordt eerder gepland

Ik had afgelopen week een controle bij de verloskundige in het ziekenhuis. Ik had verwacht dat dit gewoon een routinecontrole zou zijn, maar de verloskundige vond mijn buik nogal aan de grote kant. Ik liep de vorige keer blijkbaar nog op schema en nu was de grootte van mijn baarmoeder flink te groot. Daarom heb ik met 28 weken een groei-echo in plaats van met 30 weken. Meteen daarna heb ik een afspraak bij de gynaecoloog, zodat we naar aanleiding van de echo kunnen bespreken hoe en wat. Waar ze eigenlijk op willen checken is of de baarmoeder voorloopt of dat het kindje ook voorloopt. Eventueel moet ik dan een dagcurve voor zwangerschapsdiabetes laten afnemen. Nu kan ik natuurlijk niet ontkennen dat ik mijn buik ook wel behoorlijk groot vind, maar bij Suus was dit ook het geval. Daarom maak ik me er verder niet druk om en zien we over (inmiddels) een kleine drie weken wel wat de echo zegt. Misschien even een tijdelijke groeispurt en straks alles weer binnen de marges? Time will tell! Zijn er meer vrouwen die dit gehad hebben? Ik lees graag je reactie in de comments!

Intake Kraamzorg

De kraamzorg had ik al vroeg in de zwangerschap aangevraagd en afgelopen week kwam er een dame van het kraambureau langs voor de intake. Ik heb deze keer voor hetzelfde kraambureau gekozen als de vorige keer, want het beviel ontzettend goed! Ik kreeg het kraamdossier, dat ik t.z.t. aan de kraamverzorgster kan geven zodat zij alles kan invullen. Ook zat er een handige checklist bij waarop staat wat we allemaal ‘klaar’ moeten hebben voor de kraamzorg komt. Omdat ik in het ziekenhuis beval, hoeft mijn bed niet per sรฉ op klossen voor de bevalling. Daarna natuurlijk wel even. Ik moet tegen die tijd maar eens zien hoe beweeglijk ik nog ben, want de vorige keer stond er een krukje naast mijn bed omdat ik er anders niet in kon komen… Herkenbaar? Ik was ook vergeten me aan te melden bij de verloskundigenpraktijk in ons dorp. Dit moet wel in verband met het kraambed, dus gelijk even gebeld en dat is ook geregeld. Weer een vinkje op mijn checklist ๐Ÿ˜‰

Ziekenboeg en weinig rust

Ik postte er vorige week al over op social media: het weekendje Friesland had er qua energie al flink ingehakt en twee dagen nadat we thuis kwamen, werd Suus ziek. Ze had koorts, was verkouden en hoestte veel. Daardoor was ze erg hangerig maar ze wist zelf niet goed wat ze nou wilde: bij mama hangen of juist niet. Super sneu, maar ook erg lastig voor mij want ik liep dus de hele tijd met haar te tillen en probeerde haar een beetje door de dag heen te helpen. Ik heb een heleboel smoothies gemaakt waar ik zelf ook van nam, echte vitaminebommetjes! Hierdoor kon ik de voorgeschreven rust niet pakken en dat resulteerde weer in veel en vaak harde buiken. Ook slaap ik de laatste week weer slecht, lig ik veel wakker ’s nachts en kon ik overdag niet gaan liggen omdat Suus zo veel wakker was. Gevolg: donderdagavond was ik zรณ ontzettend moe en baalde ik echt even van de hele situatie.

Hoe lief dat Erik vrijdag Suus voor zijn rekening nam, die gelukkig nog een dagje bij de opvang terecht kon. Ik kon op die manier uitslapen (yay for that!), even de was wegwerken, mijn achterstallige e-mails beantwoorden en twee artikelen inplannen voor de blog. In het weekend vierden we Sinterklaas en zondag deed ik helemaal niks! Nouja, ik stofte de keuken en woonkamer af, hing een was op, maakte een factuur voor de blog en typte een deel van dit artikel. Je ziet: rust nemen vind ik erg lastig en kan ik moeilijk accepteren. Ik zal binnenkort een update schrijven over mijn roze wolk situation. Gelukkig waren er ook nog leuke dingen: ik shopte hele leuke babykleertjes, waaronder het geboortepakje! Ik deel alvast een sneak peek, maar binnenkort volgt er een uitgebreide shoplog ๐Ÿ˜‰ Op naar week 26!

Wat vind je van de sneak peak? Heb jij ervaring met ‘voorlopen’ in groei? En zette jij je bed op klossen terwijl je in het ziekenhuis moest bevallen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!ย 

 

Door |2018-07-10T16:21:44+00:00december 5th, 2017|Zwangerschapsupdate|6 Comments

Over de schrijfster:

6 Comments

 1. Sharon 5 december 2017 at 07:38 - Reply

  Pff die klossen.. dan voel je je opeens een kabouter als je in bed moet stappen haha! We hadden ze wel ondanks dat we naar het ziekenhuis zouden, dit ivm nazorg van de kraamhulp. Ze kon dan beter de controles uitvoeren.

  • mamasmeisje 5 december 2017 at 20:52 - Reply

   Jaaa erg he! Wij zetten ze dan wel op in de kraamweek voor de kraamverzorgende ๐Ÿ˜‰

 2. ynes_fahl 5 december 2017 at 13:17 - Reply

  Wij duimen alvast voor jou! Komt vast in orde.. ?

 3. Dillyanne 5 december 2017 at 19:50 - Reply

  Herkenbaar doe klossen. Moest ook echt met krukje ben in en uit. Had helaas wel zwangerschapssuiker. Ook mega grote buik. Mn moeder zei telkens of er niet 2 kids in zaten. Mn buik was net zo groot als by mn zus met een tweeling. Achteraf was onze dochter ook 4040gram (mn neefjes samen?)

  • mamasmeisje 5 december 2017 at 20:51 - Reply

   Ja die klossen zijn een crime! Wat vervelend dat je zwangerschapssuiker had!

 4. Bianca 5 december 2017 at 21:53 - Reply

  Ervaring met klossen juist heerlijk in en uit bed stappen! Natuurlijk even wennen maar aan eind vind je het vast heerlijk! Wij gaan ze er dit weekend onder zetten (37 weken) hopelijk hoef ik dan niet meer rollend uit bed?

Reageer

CommentLuv badge