Ieder jaar zoek ik speciaal voor kerst een mooi jurkje uit voor Suus. Op zoek naar outfit inspiratie voor jouw mini meisje? Net als vorig jaar zette ik de leukste exemplaren voor je op een rijtje! Natuurlijk verzamelde ik ook wat sjieke jongensoutfits voor de boys!

Traditie: een kerstjurkje!

Ik heb het een beetje van huis uit meegekregen: met kerst kleden we ons op ons allermooist. Ieder jaar kregen we mooie nieuwe kleren voor de feestdagen en die traditie wil ik ook aan Suus meegeven. Vorig jaar postte ik een zelfde soort artikel met lieve kerstjurkjes en droeg Suus een bordeaurood exemplaar. Ik hou d’r van ;) Dit jaar is ze alweer een stuk groter én zijn er natuurlijk allerlei nieuwe collecties van verschillende merken. Ik zette dus alle leuke kerstjurkjes die ik in mijn zoektocht tegenkwam voor je op een rijtje! Omdat Suus nu in maat 86/92 zit, valt ze in de ene winkel onder de ‘baby’s‘ terwijl ze bij de andere winkel onder de ‘meisjes‘ wordt gerekend. Voor de jongens koos ik ook een paar leuke outfits uit!

Kerstig rode jurkjes

Dé kleur die ultiem bij kerst past, is natuurlijk rood. Rode jurkjes zijn er in alle soort en maten te krijgen, bijvoorbeeld deze rode met bloemen en bijpassende haarband van H&M. Het fluwelen rode jurkje van C&A is tevens in een mooie petrolkleur verkrijgbaar. Wil je het iets rustiger houden, dan zijn de gebreide óf corduroy variant van H&M hele leuke opties!

Kerstjurkjes 2017

Draagbaar en comfy

Kerst of niet, kinderen willen gewoon kunnen spelen en bewegen. Draagbare en comfy feestkleding: yes please! Een salopette jurkje in zwarte denimlook van H&M kun je erg feestelijk maken met mooie legging, longsleeve en leuke laarsjes eronder. Het blauw met wit gestreepte jurkje van Noppies is leuk voor kerst, maar ook nog prima door te dragen na de tijd. Iets feestelijker, maar nog steeds comfortabel, is het donkerblauwe jurkje mét tutu van Carters. Bij Prénatal is een donkergrijze jurk in sweatstof met leuke ruffels op de schouders. Net zoals de salopette jurk kun je deze leuk combineren, een feestelijke haarband maakt het geheel helemaal af!

Kerstjurkjes 20171

Stijlvol in zwart

One is never over-dressed or underdressed with a little Black Dress‘, zei een wijs man ooit (Karl Lagerfeld). Dan kunnen we daar maar beter op tijd mee beginnen, is het niet? Deze van Name-it is van een soepele sweatstof gemaakt, maar door de glitters toch extra feestelijk! Bij Prénatal is een schattig zwart jurkje met plissee rokje verkrijgbaar. Wil je black & on a budget gaan, dan is Zeeman hét adres!  Zo hebben ze voor de meiden met maat 92 – 128 een zwart jurkje met stipjes, pailletten en tule, die ook in het roze verkrijgbaar is. Daarnaast heeft Zeeman een zwarte jurk met glittertop en een mooie rok van tule in lagen. Zij brengen ieder jaar een nieuwe collectie feestkleding uit die fashionable én portemonneevriendelijk is. De feestdagen zijn immers als duur genoeg ;)

Kerstjurkjes 20172

Kerstkleding voor de jongens

Hoewel ik volgend jaar mama word van een tweede meisje, vind ik het leuk om voor dit artikel eens te speuren door de jongenscollectie. Voor de feestdagen zijn er superleuke outfits voor de kleine meneertjes verkrijgbaar, van comfortabel tot sjiek! Bij H&M zijn allerlei feestelijke items verkrijgbaar zoals overhemden, colberts, gilets en vlinderdasjes. Door deze nettere items te combineren met een chino creëer je een iets meer casual look. Een mooie trui in ribgebreid design vind ik, naast comfortabel, ook stoer staan en met een blouse eronder staat het nog sjiek ook! Wat me opvalt, is dat het veelal items zijn in grijs, zwart en donkerblauw. Voor een beetje meer kleur, zou je dus moeten gaan voor een grappige kersttrui!

Kerstjurkjes 20173

Heb jij al een kerstoutfit gescoord voor je kids? Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin