Thuis echo’s maken met de Babywatcher + WIN

//Thuis echo’s maken met de Babywatcher + WIN

Thuis echo’s maken met de Babywatcher + WIN

Elke dag opnieuw ben ik enorm nieuwsgierig: wat gebeurt er allemaal in die groeiende babybuik van mij. Ik mocht een week lang de Babywatcher uitproberen, waardoor ik gewoon thuis echo’s kon maken. Vandaag vertel ik meer over mijn ervaringen én mag ik iets geweldigs weggeven!

Gemiddeld drie echo’s bij een zwangerschap

Een vrouw krijgt tijdens de zwangerschap gemiddeld drie echo’s: bij ongeveer 10 weken, de bekende 20-weken echo en een groei-echo rond 30 weken. Natuurlijk zijn er vele uitzonderingen op die regel. Ik ervaar ze deze zwangerschap ook, omdat ik onder controle sta van de gynaecoloog. Daar wordt net even wat vaker gekeken, maar vaak duurt het maximaal twee minuten en checken ze vooral de essentiële dingen. Heel fijn natuurlijk, maar wat gebeurt er allemaal in mijn bolle buik? Beweegt mijn kindje alleen als ik het voel schoppen en hoe ziet dat er dan uit? Ik maakte een vreugdedansje toen ik het bericht ontving dat ik een week lang de Babywatcher mocht uitproberen: gewoon thuis, op de bank, echo’s maken van ons minimensje!

Mijn ervaring met de Babywatcher

Via de website bestelde ik de Babywatcher en daarbij kon ik zelf bepalen op welke datum ik deze thuis wilde ontvangen óf ophalen bij een ophaalpunt. Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar met gebruik variërend vanaf 3 dagen (9 echo’s) tot 3 maanden (279 echo’s). Het is zelfs mogelijk om een giftbox te bestellen, zodat je een mommy-to-be met een uniek cadeau in het zonnetje kunt zetten! Ik mocht de Babywatcher gedurende 7 dagen uittesten, wat inhoudt dat ik 21 echo’s kon maken. De pakketbezorger leverde het apparaat in een stevig verpakte doos bij mijn huisadres af. In deze doos zit de gele koffer met daarin alle benodigdheden voor het maken van de thuisecho’s: de Babywatcher, een fles met scangel, een usb-kabel om de Babywatcher aan te sluiten op de bijgeleverde tablet en adapters om alle apparatuur van stroom te voorzien.

Thuis een echo maken

In de koffer zit uiteraard ook een handleiding en eigenlijk spreekt alles voor zich. Na het aansluiten van de stekkers en kabels zaten we klaar voor het grote moment: ons kindje bekijken! Je kunt dit gewoon doen op de bank of, net zoals wij, op bed. Ik had ter ondersteuning wat kussens om me heen, zodat ik lekker ontspannen zat. De bijgeleverde scangel mag je royaal aanbrengen op de scankop en na op ‘start‘ te hebben geklikt, kan de echo beginnen! De eerste keer was het wel even goed zoeken en kijken of we nou armpjes of beentjes zagen zwaaien, maar we hadden het al vrij snel onder de knie en dat leverde leuke beelden op. Per dag kun je maximaal 3 echo’s maken met een duur van 10 minuten. Tussendoor kun je steeds beelden opslaan zodat je deze later terug kunt kijken. Om deze beelden van de geleverde tablet naar je eigen pc te exporteren, gebruik je een USB-stick of WeTransfer (dit heb ik ook gebruikt). De Babywatcher is geschikt voor gebruik tussen 14 en 34 weken zwangerschap. Ik was op het moment van gebruik in de 23e week van mijn zwangerschap.

De Babywatcher: ik ben enthousiast!

Degene die mijn Insta Stories bekijken, hebben het al een paar keer voorbij zien komen en ik herhaal het nog eens: de Babywatcher is zó leuk! Bij een controle door de arts ben ik altijd wel gespannen en is het echomomentje heel kort. Nu konden we ontspannen genieten van een héél beweeglijk minimeisje en het was ook geweldig om te zien hoe Suus erop reageerde. Natuurlijk wilde Erik zijn echoskills ook even uitproberen en, mede dankzij de voorbeelden in het scherm, herkenden we al snel de armpjes, beentjes, het kloppende hartje en het gezichtje van onze baby. Verbazingwekkend wat er allemaal in mijn buik gebeurt en de meeste bewegingen voel ik nog helemaal niet, terwijl ze écht enorm actief is! Kortom: ik ben héél enthousiast en zou zeggen: ‘bij twijfel: doen!‘. Voor jezelf maar ook als kado voor een zwangere vriendin, zusje of noem maar op!

WIN: De Babywatcher bij jou thuis!

Ik ben niet de enige die mocht genieten van deze geweldige uitvinding… Ik mag namelijk één van jullie verblijden met de Babywatcher! Als je deze mooie prijs wint, ontvang je de Babywatcher gedurende 3 dagen thuis en kun je 9 echo’s maken. Wil je kans maken? Lees dan even goed wat je moet doen:

 • Like Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet aan deze winactie
 • Extra winkans: deel of repost het bericht over deze winactie op social media


Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op zondag 3 december op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Door |2018-07-10T16:22:49+02:00november 26th, 2017|Zwanger|21 Comments

Over de schrijfster:

21 Comments

 1. Melanie 26 november 2017 at 07:15 - Reply

  Hi Karin, wat een leuke actie! Ik wil graag een poging wagen. Ik ben 8 weken zwanger van ons tweede kindje. We hebben al een mooi, kloppend hartje mogen zien afgelopen week. Maar wat zou het gaaf zijn om wat verder in de zwangerschap lekker thuis te kunnen kijken ?? Ik volg je zowel op facebook als op instagram, ik kan alleen niet delen, mijn zwangerschap is nog niet in de openbaarheid ? Fingers crossed ??

 2. Leoni 26 november 2017 at 07:42 - Reply

  Wauw zo gaaf! Die onzekerheid van de termijn echo tot de 20 weken vind ik zo vervelend, je voelt ook nog niets.. gewoon zelf even kunnen kijken of het goed gaat daarbinnen lijkt mij geweldig! Samen met mijn vriend en zoontje kunnen kijken naar het broertje of zusje wat hij zo welkom nu heet nu al, “mam ben je al bijna jarig” gezegd dat het broertje of zusje na mijn verjaardag komt.. “sinterklaas ik vraag voor me broertje of zusje een konijnknuffel en kleertjes”!
  Ik ga duimen, duimen voor 3 mooie dagen!

 3. Robbin 26 november 2017 at 07:50 - Reply

  Maar natuurlijk doen we hier aan mee, wie wil dat nou niet?! Morgen de 20 weken echo, maar een paar keer extra gluren is zoals je zelf al zegt bijzonder. We duimen!

 4. Jorien 26 november 2017 at 08:11 - Reply

  Heel graag win ik deze! Maar dan niet voor mezelf maar voor mijn beste vriendinnetje. Ze is momenteel 29 weken zwanger van mn 2e bonusneefje!

 5. Melissa 26 november 2017 at 08:32 - Reply

  Oh zo leuk! Ik doe heel
  Graag mee! Ben nu 16 weken zwanger en voel nog niet veel helaas dus zo benieuwd!

 6. Patricia Taalman 26 november 2017 at 09:42 - Reply

  Wauw wat een supergave actie, écht een cadeautje!
  Ik wil heel graag meedoen, ik ben 24 weken zwanger van mijn tweede wondertje en het zou geweldig zijn om thuis ontspannen naar mijn kleine meisje te kijken.
  Ik volg je op fb en zal de actie daar ook delen.
  Allemaal succes! En een fijn weekend

 7. Chaiyenne Baars 26 november 2017 at 09:54 - Reply

  Oh wat leuk , ik zou graag mee willen doen , ik ben 2 dagen na jou uitgerekend dus nu 23+3 weken zwanger en ben heerlijk aan het genieten van al dat drukke getrappen in mijn buik . Zou het ontzettend tof vinden om nu eens zelf te mogen kijken .. eer wij weer een echo krijgen duurt nog wel even …
  Wat heerlijk dat je hier zo van heb kunnen genieten zeg .

  Fijne zwangerschap nog

 8. Mathiske 26 november 2017 at 10:11 - Reply

  Wat een leuke winactie. Ik probeerde hem al toen ik 16 weken zwanger was op we are pregnant, toen was alleen onze baby te klein om goed te kunnen zien. Het lijkt me super leuk om Samen gezellig naar onze baby te kijken

 9. Grada 26 november 2017 at 10:20 - Reply

  Heel Graag, zodat ik ons eerste wondertje extra kan bewonderen <3

 10. Tiffany Bos 26 november 2017 at 10:55 - Reply

  Oh yeah! Wij doen mee!!? wat zal het leuk zijn om thuis naar de baby te kunnen kijken en mn zoontje van bijna 16 maanden op zn gemak mee kan kijken! Hij zegt nog geen papa en mama maar roept wel heel de dag baby,baby! Ik ben nu 26+4 weken zwanger ???

 11. Yara 26 november 2017 at 11:22 - Reply

  Oooh wat zou dat gaaf zijn! Ik ben momenteel ruim 14 weken zwanger van ons tweede kindje. De eerstvolgende echo is pas met 20 weken. Hoe leuk zou het zijn om tussentijds vanaf de bank naar ons guppie te kunnen kijken! Én, misschien kan ik dan wel vast het geslacht ontdekken ?
  Fingers crossed! ?

 12. Rowie 26 november 2017 at 18:47 - Reply

  Hoi Karin,

  Aller eerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat leuk om dit te lezen en wat gaaf dat je nog 1 iemand ontzettend blij mag maken.

  Dit lijkt mij een bijzondere ervaring om thuis te mogen meemaken. Ik ben ondertussen bijna 17 weken zwanger van een jongentje!

  Ik vind dat iedere zwangere vrouw het verdiend om deze bijzondere 3 dagen te mogen mee maken en ookal is de kans klein, ik doe heel graag mee!!

 13. Karin Bessembinder 26 november 2017 at 18:54 - Reply

  Wat een leuk idee! Graag zou ik dit cadeau willen geven aan m’n lieve zus Gemma, eind februari verwacht ze een zoontje. Hun dochtertje is inmiddels bijna 3 en is enorm nieuwsgierig wat er in mama’s buik afspeelt. Dit zal een leuke manier voor mijn zus en haar man zijn om hun dochtertje voor te bereiden op de komst van haar broertje.

 14. Carola 26 november 2017 at 19:27 - Reply

  Oh wat een gave actie!!! Ik ben bijna 30 weken zwanger (as dinsdag) van ons vierde kindje. Grote broer (7) en zussen (5&3) kunnen hun zusje aan de buitenkant voelen. Maar hoe leuk zou het zijn als we samen eens even een een kijkje zouden kunnen nemen??

 15. Lissie 26 november 2017 at 19:36 - Reply

  Jaaaaaa ik wil dat zo graag 😀 15 weken zwanger en midden in een verhuizing/ verbouwing. Al weken een lage bloeddruk dus een hoop flauwvallen. Elke keer die weken wachtten om maar weer te kijken of onze kleine het goed doet. Daar wordt je GEK van. En onze 1ste dochter van 1,5 jaar heet Suze. Het lijkt me geweldig heerlijk rustig naar onze tweede te kunnen kijken. Even gerust gesteld worden en kijken wat voor een mensje dit nu weer is 😀

 16. Melissa 26 november 2017 at 20:01 - Reply

  Graag doe ik mee aan de winactie! We hebben net ontdekt dat ik zwanger ben van ons tweede kindje, en onze eerste zoon word volgende week 1! Een hele spannende tijd weer, maar wat een cadeau zou het zijn om heerlijk thuis naar onze kleine te kunnen kijken.

  Ik kan de post nog niet delen op sociale media omdat mijn zwangerschap nog niet bekend is! Ik volg je op Facebook en Instagram.

  Zou het echt heel gaaf vinden om dit te winnen ?

 17. Anique 26 november 2017 at 20:31 - Reply

  Supergaaf om te zien! Pfoe ik kan mij helemaal in de nieuwsgierigheid, maar ook onzekerheid inleven!! Omdat ik nu voor het eerst een zwangerschap ervaar weet ik niet goed wanneer en wat ik moet voelen.. Die weken tussen de echo’s zijn zo vreselijk lang, niet normaal! De laatste echo gehad toen ik 11 weken zwanger was. Ik ben zo nieuwsgierig hoe het nu gaat.. we hebben 1.5 week geleden voor het eerst het hartje gehoord en was toen 16.5 week zwanger. Dus tussen 11 en 16 weken zoveel onzekerheid. Leuk om te zien hoe de babywatcher werkt en het lijkt mij ook supergaaf om uit te proberen!

  Liefs,
  Anique

 18. Annie Schild 26 november 2017 at 22:21 - Reply

  Wauww….wat een gaaf kado voor mijn dochter, zij is 20 weken zwanger van haar 3e kindje. Ze heeft 2 kinderen uit een eerdere relatie, haar vriend heeft nog geen kinderen dus dit is zijn 1e kindje….ik ga duimen !!!!

 19. Lindsay 28 november 2017 at 09:10 - Reply

  Ik doe graag mee! Hoe tof is het om ons 21 weken oude kleine wondertje ook live te kunnen laten zien aan alle opa’s en oma’s van onze kleine spruit! ? En met 4 oma’s en 2 opa’s zijn dat er nog al wat ?

 20. Fleur 30 november 2017 at 15:26 - Reply

  Wat leuk! Ik doe graag mee 🙂

 21. Lesley 2 december 2017 at 17:19 - Reply

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee! Nu 29 weken zwanger en zou dit graag willen gebruiken. Volg je op beide!

Reageer

CommentLuv badge