Per week lezen wat er in je buik gebeurd, je foto’s bewerken en zelfs een app speciaal voor aanstaande papa’s: ik zette de leukste apps voor tijdens je zwangerschap op een rijtje! De 5 leukste zwangerschapsapps die ik gebruikte tijdens mijn zwangerschap!

Leuke apps tijdens de zwangerschap

Een app om mijn cyclus bij te houden gebruikte ik voordat ik zwanger werd. Maar toen de zwangerschapstest eenmaal positief was, downloade ik al snel een zwangerschapsapp op mijn telefoon. Het is toch leuk om te weten hoe groot je kindje iedere week gegroeid is, welke ‘nieuwe’ ontwikkelingen er in die week centraal staan en welke kwaaltjes er allemaal benoemd worden. Speciaal voor dit artikel dook ik nog iets dieper in de wereld van de zwangerschapsapps en ik ontdekte dat er echt veel leuks te downloaden is. Daarom zette ik de 5 leukste apps tijdens je zwangerschap voor je op een rijtje!

Prénatal app

De Prénatal app kun je zowel tijdens als na je zwangerschap gebruiken. Deze zwangerschapsapp geeft niet alleen de voortgang van je buikbaby weer (0-40 weken) maar eenmaal geboren, kun je de ontwikkeling van je kindje gedurende het eerste jaar blijven volgen met de babykalender. Daarnaast kun je de nieuwste video’s van Mommy Proof TV bekijken, een uitzetlijst vinden én bijhouden, leuke nieuwtjes lezen en de laatste aanbiedingen van Prénatal bekijken. De app is vormgegeven in pastelkleuren (my favourite!) en de groei van je kindje wordt vergeleken met de grootte van groenten en fruitsoorten. Leuke app!

Zwangerschapsmeter

De Zwangerschapsmeter app geeft je iedere week een update over de groei en ontwikkeling van je kindje. Daarnaast zie je ook op hoeveel procent van de zwangerschap je bent. Je kunt zelf de lay-out van deze zwangerschapsapp aanpassen (kleur, lettertype), er staat wekelijks een tip voor je partner bij én je kunt steeds een kort filmpje bekijken over de baby in je buik. Heel informatief!

Zwanger en Zo app

De Zwanger en Zo app geeft je niet alleen een wekelijkse update over de groei en ontwikkeling. Door de tekening zie je ook hoe groot je baarmoeder steeds is en natuurlijk het kindje dat erin zit. Daarnaast kun je in deze zwangerschapsapp foto’s van je buik uploaden in de buikengalerij, zit er een uitgebreide checklist in de app (o.a. babyuitzet, bevallen, kraamweek, regeldingen en vluchtkoffertje) en een voedingslijst. Met deze laatste kun je van verschillende productgroepen per voedingsmiddel checken of je dit mag eten/drinken tijdens je zwangerschap. Een informatieve, veelzijdige app!

 

Baby Story – Pics Editor app

Met de Baby Story app kun je je zwangerschaps- en babyfoto’s heel leuk pimpen en personaliseren! Er zijn allerlei onderdelen in deze zwangerschapsapp met verschillende categorieën plaatjes die je kunt toevoegen aan de afbeelding. Ook kun je de kleur veranderen of zelf tekst invoegen (met zelfgekozen lettertype en kleur). Op deze manier kun je heel leuk een wekelijkse buikfoto maken, de foto bewerken en deze later in een klein fotoboekje verzamelen als herinnering aan je zwangerschap!

 

Túúrlijk Schatje

De app Túúrlijk Schatje zag ik een tijdje geleden via Twitter voorbij komen en ik moet zeggen: hij is leuk! Eigenlijk is dit een zwangerschapsapp speciaal voor papa’s, maar als je wilt lezen hoe mannen vaders worden in 9 maanden, dan zou ik zeker deze app downloaden (of ‘m tippen aan je vriend/man). Ik verklap verder niks en zou zeggen: neem een kijkje!

Welke apps heb jij tijdens je zwangerschap op je telefoon gebruikt? Heb je nog een leuke tip die hier niet tussen staat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!