Review: SPRUIT babyvoeding + WIN

//Review: SPRUIT babyvoeding + WIN

Review: SPRUIT babyvoeding + WIN

Een vers hapje, veel variatie en zonder onnodige toevoegingen. Ik zou zo’n moeder zijn die alle hapjes vers zou maken en haar kind écht geen potjes eten zou geven. Hoe anders gaat het nu! Maar er is een oplossing en die mochten wij uitproberen. Vandaag vertel ik alles over onze ervaring met SPRUIT baby- en peutervoeding!

Toch maar naar een potje grijpen

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen mamamaffia die ergens faliekant voor of tegen is. Maar ik betrapte mezelf er laatst op dat ik me niet aan mijn eigen voornemens heb gehouden. Ik zag mezelf al staan, iedere week een aantal nieuwe recepten voor babyhapjes opzoekend en daarna met serene glimlach in de keuken staand. Die babyhapjes, die zouden vers en gevarieerd zijn. Mijn kind zou echt geen potjes krijgen. Well, well, madame, look at you now! Ik heb een ruime voorraad potjes in de kast, want na een dag werken en op de terugweg naar huis bedenken dat je nog moet koken en geen boodschappen in huis hebt, is meer regel dan uitzondering. Gelukkig hebben we dan nog een potje achter de hand, zullen we maar zeggen. Echt prettig voelt het niet, in tegenstelling tot het aanbieden van een verse hap. Dat doet mijn moederhart dan weer goed, ware het niet dat ik door tijdgebrek een 50/50 verdeling heb. Suus eet zo’n 3 á 4 keer per week een potje warme hap en ik vond dat dat gereduceerd moest worden. Maarja, wij eten niet iedere dag iets dat zij ook al mag eten. En dus heb ik de vriezer vol met wortel-aardappel-kip of broccoli-aardappel-kip. Echt vrolijk word je er niet van.

SPRUIT: vers en gevarieerd uit de vriezer

Op Instagram zag ik bij Kim Kötter de maaltijden van SPRUIT voorbij komen, want haar zoontje Muck eet ze ook. Ik zocht het even op: SPRUIT bezorgd maandelijks verse baby- en peutermaaltijden aan huis. Er zijn drie leeftijdscategorieën (4-8 maanden, 8-12 maanden en vanaf 12 maanden) en in iedere leeftijdscategorie geldt een specifieke samenstelling aan ingrediënten en hoeveelheden. De maaltijden van SPRUIT bevatten nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers en zout. Daarnaast houdt SPRUIT rekening met de meest voorkomende allergieën: de maaltijden bevatten nóóit  sojabonen, koemelk, eieren, lupine en schaaldieren.

Er zijn verschillende boxen te bestellen: zo kun je SPRUIT proberen met een éénmalige proefbox. Je ontvangt dan 9 maaltijden (3 variaties) en kunt eens testen of het iets voor jullie is en of het bij jullie past. Weet je wat ik zo leuk vind? Dat SPRUIT ook een ‘kraamcadeau‘ aanbiedt: je kunt een maaltijdbox cadeau doen voor de eerste hapjes. Origineel gevonden! Maar misschien ook leuk voor de grote broer of zus: een maaltijdbox zodat papa en mama even niet zo moeilijk hoeven te doen in de kraamweek!


Onze ervaring met SPRUIT

We mochten de hapjes van SPRUIT uitproberen en dat was een feest. Ik zal eens vertellen hoe het allemaal verliep. Ten eerste de bezorging: het pakketje werd ingevroren bezorgd, waarna ik snel de bakjes in de vriezer deed. In de doos zat een menukaart van deze maand, waarop te zien is welke ingrediënten er in de bezorgde gerechten zitten. Ook staan de voedingswaarde, productiedatum en allergenen vermeld. Heel volledig! Onderaan deze kaart staat vermeld hoe je de maaltijd moet bereiden. Eerst ontdooien en dan opwarmen (meerdere manieren mogelijk). En er staat bij vermeld hoe lang de maaltijden houdbaar zijn na ontdooien en na openen.

 

We begonnen met een risotto met doperwt, broccoli en peterselie. Omdat Suus nog niet zo goed stukjes eet, heb ik de maaltijd nog iets fijner gemaakt met de staafmixer. Het ging erin als pap. Maar nog lekkerder vond ze de pasta met courgette, spinazie en basilicum, de zogenaamde ‘groene pasta‘. Deze blijkt erg populair onder de SPRUIT-etertjes… Plus 1, want Suus vind ‘m dus ook heerlijk!

De maaltijd die op de foto staat, is er één met bruine rijst, tonijn, broccoli en wortel. Wij zijn zelf niet zo van die viseters, maar vinden het wel belangrijk dat Suus het krijgt aangeboden. Nou, ze vond het wederom smullen! Eerst nog een poging met de lepel, maar later gewoon met de handjes!

Het is wel duurder dan zelf koken of potjes voeding, maar dat is logisch! Er worden ingrediënten gebruikt die we zelf niet zo snel zouden eten en het is vers en gevarieerd. Er wordt voor je gekookt én het wordt thuisbezorgd. We zouden het niet dagelijks willen uitgeven aan een maaltijd voor Suus, maar vinden het ontzettend handig om een box ‘achter de hand’ te hebben: een voorraadje in de vriezer.  Wij zijn dus erg enthousiast over de maaltijden van SPRUIT!

WIN: een Proefbox van SPRUIT

Ben jij ook nieuwsgierig naar de maaltijden van SPRUIT? Dan heb ik iets leuks voor je: ik mag een proefbox van SPRUIT weggeven aan één van mijn lezeressen! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Like Mama’s Meisje op Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten voor welke leeftijdscategorie je graag een proefbox zou willen winnen.
 • Let op: om kans te maken, moet je de Instagrampagina van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 21 juni op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

Door |2018-07-10T18:29:22+02:00juni 17th, 2017|Baby & Kind|8 Comments

Over de schrijfster:

8 Comments

 1. Nicole 17 juni 2017 at 07:34 - Reply

  Oh ja! Ik zit met mijn kleine dame op dit moment helemaal in de hapjes fase! En inderdaad.. Ik zou ook vers gaan geven.. en toch staat regelmatig dat potje op tafel.. er gaat iets mis dus! 😉 Ik doe dus graag mee voor mijn meisje van 6 maanden!
  Nicole onlangs geplaatst…Babbel BlogMy Profile

 2. Karin 17 juni 2017 at 08:07 - Reply

  Jaa Amy wil dit ook wel proberen! Net begonnen met de hapjes en ze heeft duidelijk een voorkeur voor bepaalde smaken. 4-8 maand

 3. Robbin 17 juni 2017 at 08:47 - Reply

  Sam eet met de pot mee, maarrrr geregeld komt er nog wel eens een potje aan te pas hoor! Eet ze ook altijd net zo smakelijk op. Maar ik doe mee! Vanaf 12 maanden 🙂

 4. Jacqueline 17 juni 2017 at 14:35 - Reply

  Wat leuk! Wij doen ook mee. Ik was ook die mama die zei dat ik ALLES vers zou maken ahum. Maar meneer at het niet ?. Potjes wel, dan maar potjes! Dus misschien is dit wel de oplossing voor onze kleine Lenn. Mochten we winnen graag voor 4-8 maanden! ?

 5. Caressa westra 17 juni 2017 at 15:42 - Reply

  Voor je kleintje wil je altijd de beste voeding,erg leuk om te winnen.

  Ons meisje is nu 7 maanden, ze is een goede eter en vindt ook echt alles lekker.?.dit zal ook erg in de smaak vallen!?

 6. Tineke 18 juni 2017 at 18:34 - Reply

  Toen ik over deze box las werd ik meteen blij!! Wij zijn maaltijdboxfan van het eerste uur en dit lijkt me ideaal voor onze kleine!! Ik wil graag zelf maken, maar weet ook dat me dat niet altijd zal lukken en hoe fijn is het dan dat je weet dat je iets gezonds hebt klaarstaan! Onze zoon Flynn is nu 4 maanden en een week en ik wil binnen 2 weken gaan starten met zijn oefenhapjes. Deze baby maaltijdbox helpt een working first time mom zeker uit de brand! Wij komen graag in aanmerking voor de box in de leeftijd 4 tot 8 maanden. Fingers crossed!

 7. Janneke 20 juni 2017 at 12:54 - Reply

  Onze dochter is nu 2 jaar en onwijze moeilijke eter . Zelf was ik vroeger ook een moeilijker eter dus ok hoopte dat het me gespaard bleef 😉 alles inmiddels geprobeerd ! Spruit lijkt me wen gezonde en vooral veel variatie in eten. Wie weet helpt het me dochter om gezond en vers te eten ( spruit lijkt me een goeie uitdaging ) doe daarom graag mee aan de aktie !

 8. Danielle van dijk 20 juni 2017 at 13:24 - Reply

  Oh dat ziet er heerlijk uit
  Graag voor me kieskeurige dochter van 8 maanden oud
  Vingers crossed

Reageer

CommentLuv badge