Werken, het moederschap, bloggen, huishouden: hoe doe ik dat?

///Werken, het moederschap, bloggen, huishouden: hoe doe ik dat?

Werken, het moederschap, bloggen, huishouden: hoe doe ik dat?

Iedere mama heeft behoorlijk wat balletjes hoog te houden, elke dag weer! Maar ook iedere mama heeft een ander leven en richt haar leven anders in. Ik kreeg laatst de vraag over hoe ik dat nou allemaal doe. Vandaag vertel ik meer over hoe ik zorg dat de boel draaiende blijft!

Werken, moederen, het huis schoonhouden…

Ik werk drie dagen per week en daarnaast heb ik natuurlijk een huishouden. Ik ervaar die drie dagen wel als de meest relaxte dagen van de week, want dan hebben we alleen ’s morgens even hectiek om Suus op tijd op de opvang te krijgen. We brengen en halen haar om en om op. Ze eet altijd warm op de opvang, dus als we ’s avonds thuiskomen moet ze alleen nog even in bad en dan een papfles en naar bed. Daarna eten we zelf.


Op de dagen dat ik thuis ben, probeer ik zoveel mogelijk mijn huishoudelijke klusjes te doen als Suus zelf speelt of als ze slaapt. Ze slaapt nu nog twee keer per dag en nog best lang, dus ik kan mijn dingetjes redelijk tussendoor doen. Meestal bewaar ik de grote stofzuig- en dweilrondes voor de avonden (ik streef naar twee keer per week dweilen met zo’n kruipende bijna-dreumes, maar je kent dat wel…).

Boodschappen doe ik op een vrije middag of avond als Erik thuis is, zodat ik niet met de hele reutemeteut plus kind hoef te slepen.

Bloggen: mijn tweede parttime ‘baan’.

Tot zover niets bijzonders. Maar dan hebben we mijn uit-de-hand-gelopen hobby: bloggen. Ik begon ermee toen ik nog in de Ziektewet zat, maar inmiddels werk ik natuurlijk weer. En dat zorgde voor een kleine (grote!) wijziging in de planning. Want er komt iedere dag een nieuw artikel online op Mama’s Meisje. En die artikelen komen er niet vanzelf. Daarom blog ik heel vaak ’s avonds, als Suus in bed ligt. En in het weekend tijdens haar slaapjes. Meestal werk ik redelijk vooruit, maar soms haalt de tijd me weer in. Dan kan ik best een drukke week hebben met lange avonden. Maar ik vind het ontzettend leuk om te doen en daarom blijf ik het ook zo doen. Wat veel mensen zich niet realiseren (en je kunt het aan het artikel vaak niet zien), is dat er best veel tijd in een artikel kan zitten. Foto’s maken of uitzoeken, foto’s bewerken, een verhaal typen, de tekst opmaken, de tekst nalezen op spelfouten, alles inplannen. Ik doe het allemaal heel graag, want ik vind het geweldig om te zien dat zoveel mensen maandelijks komen lezen en dat mijn blog nog steeds groeit!

Relaxt of gestrest?

Al eerder postte ik een blog over mijn opruimerigheid. Eigenlijk kan ik heel slecht loslaten en de boel de boel laten. Even op de bank ploffen met een kop thee en een tijdschrift: ik zou dat vaker moeten doen! Dat gaat de laatste tijd al beter, want ik zag in dat stofzuigen tussen brood eten en warme hap geen zin heeft… In a blink of the eye is het weer een zooi. Ik heb ook geen vast schema qua schoonmaken, ik doe het net hoe het uitkomt allemaal. Misschien zit daar wel een verbeterpuntje in? Wat ik wel prettig vind, is om eens in de zoveel tijd mijn hele huis van boven tot onder schoon te maken. Dan ga ik ook meteen alle kasten langs om overbodige rommel weg te gooien/ geven/ verkopen. Dat geeft rust. Ik ben dus niet super gestrest, maar ook niet mega relaxt als het over mijn huishouden gaat. De ene week loopt alles op rolletjes en de andere week geef ik het op bij de zoveelste poging tot! Onderaan de streep is dus alles in balans 😉

Hoe regel jij alles met werk, huishouding en kinders? Ben jij hier heel relaxt in of juist wat meer gestrest? Heb je nog handige tips om het overzicht te houden? 

 

 

 

 

 

Bron: afbeelding 1, afbeelding 2 , afbeelding 3

Door |2018-07-14T19:54:51+02:00juni 6th, 2017|Persoonlijk|6 Comments

Over de schrijfster:

6 Comments

 1. Kirsten 6 juni 2017 at 07:21 - Reply

  Ik werk ook drie dagen per week en op die dagen verdelen mijn man en ik het wegbrengen en ophalen van de kids. Wat wel heel fijn is want alleen zou ik dat een stuk lastiger redden… Huishouden doe ik meestal in het weekend en de dagelijkse dingen zoals strijken, wassen, keuken schoonmaken en toiletten tussendoor of ik de avonden.
  Kirsten onlangs geplaatst…About last month #5: MeiMy Profile

 2. Marieke 6 juni 2017 at 08:19 - Reply

  Ik werk ook drie dagen in de week. De ochtenden breng ik de kinderen weg en mijn man haalt ze meestal ’s avonds weer op.
  Het huishouden doen we vaak samen, al doe ik vaak tussendoor nog wat extra’s, omdat ik dan toch thuis ben en hij werkt. Verder komt het zoals het komt. Als iets een keer niet lukt dan niet. Ik kan dat makkelijker naast me neerleggen dan mijn man.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #23 – heerlijk PinksterweekendMy Profile

 3. Vlijtig Liesje 6 juni 2017 at 10:50 - Reply

  Ik vind het mooi dat je de dagen dat je op je werk bent als het rustigst ervaart. Ik kan me daar veel bij voorstellen. Het leven thuis met kinderen is veel onrustiger en hectischer : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Water met een smaakje: fruitwater, zo doe je dat!My Profile

 4. Dewi 6 juni 2017 at 14:18 - Reply

  Ik werk niet, ben sinds 6jr bewust fulttime thuis. Voorheen heb ik ook 3 dgn gewerkt. Ik ervaarde dat net als jou. De dagen dat ik werkte ging relatief rustig, want ik zat op mijn werk. Nu ik fulltime thuis werk zou je denken dat ik alle tijd van de wereld heb. Maar niets is minder waar. Ook bij mij blijven er dingen liggen ..Ik doe nu natuurlijk veel meer in het huishouden dan mijn man, wat ik logisch vind. Maar ik vind het leven thuis soms echt wel druk.

 5. Melanie 6 juni 2017 at 14:39 - Reply

  Ik werk af en toe nu. Toen ik alleen was met mijn jongens moest ik wel 5 dagen werken. Ik vond dat niet leuk. Ik zag mijn kinderen niet genoeg vond ik. Nu werk ik een paar uurtjes per week. Vaak de weekenden. Ik ben vandaag thuis en ben al de hele dag aan het schoonmaken. Troep ruimen van mijn dagen afwezigheid.

 6. mathilde 7 juni 2017 at 10:41 - Reply

  Leuk om te lezen hoe dat bij jou gaat! Ik werk ook drie dagen per week en vind ook die dagen mijn uitrustdagen. Thuis ben ik toch druk met huishouden, boodschappen, kids, sportclubjes, bloggen, vriendinnen etc. Het poetsen doe ik tussen de bedrijven door en afgelopen maandagmiddag waren de kinderen even bij opa en oma, als ik dan eenmaal begin en mijn ‘handen vrij heb’ dan krijgt alles weer even een grote beurt. Liefs!

Reageer

CommentLuv badge