Opgeruimd staat netjes

///Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Af en toe zie ik een post op social media voorbij komen, waarbij vrouwen zich hardop afvragen waarom sommige posts zo ‘gemaakt’ zijn. Eén van de zaken waar deze dames zich over kunnen opwinden, is een foto van een strak opgeruimd huis. Want als moeder is het toch hoogst onhaalbaar om het huis zo netjes te hebben en zéker geen weergave van de realiteit?

Mijn opruimerigheid

Nou dames, ik heb nieuws: 9 van de 10 keer ziet mijn huis er zo opgeruimd uit. Ik heb namelijk een bloedhekel aan chaos en troep. Ik gedij het beste bij orde, structuur en een opgeruimde omgeving. Dat brengt mij rust en dat vind ik heerlijk. Ik probeer wel eens om de boel de boel te laten, maar ik kán dat gewoon niet. Ik houd het niet vol om troepjes te laten rondslingeren en ga toch weer even opruimen. Ons huis is er zelfs op ingericht: veel kastruimte zodat er niet teveel frutsels in beeld zijn. Ik doe ’n duimpje omhoog 😉

Hoewel een opgeruimd huis rust brengt, is de weg daarnaartoe alles behalve rustig. Ik ben van het motto ‘meteen opruimen‘. Dus als ik heb ontbeten, ruim ik meteen mijn gebruikte bord en glas in de vaatwasser, want daar moet het uiteindelijk toch heen. Ik erger me wel eens als mijn geliefde zijn ontbijtspullen op het aanrecht parkeert en ‘het straks wel opruimt‘. Hij is dan ook het exacte tegenovergestelde van mij: een sloddervos. Maar opposites attract, toch?

Ik doe het mezelf aan

Je moet niet denken dat ik de godganse dag met plumeau en kruimeldief door het huis schuifel, want na een dagje werken heb ik echt geen zin meer om te stofzuigen of tegeltjes te poetsen. Maar een was in de machine proppen of troepjes opruimen, kan ik dan niet laten. Met als gevolg dat ik om een uur of 9 eindelijk op de bank plof, om een uur later mijn bedje in te duiken. Tja, opruimen is een keuze hè? Ik weet dat ik het mezelf aandoe, maar ik geniet ervan als alles zo netjes is. Dus als je in het vervolg een opgeruimd-huis-foto op mijn social media ziet verschijnen: dat is niet speciaal voor de foto. Al merk ik dat het loslaten steeds beter gaat, want ik ga natuurlijk niet vier keer per dag het speelgoed van de vloer opruimen.

Wil je reageren op mijn opruimwoede? Herkenbaar of juist helemaal niet? Ik lees graag je reactie terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

 

 

 

 

bron: afbeelding

 

Door |2019-01-04T12:27:14+02:00maart 13th, 2017|Persoonlijk|6 Comments

Over de schrijfster:

6 Comments

 1. Rosita 13 maart 2017 at 06:11 - Reply

  Ik vind het juist goed, dat je zo opruimt. Ik doe dat ook. Ik ben van nature erg chaotisch, terwijl wij juist een rustige omgeving nodig hebben. Ik ruim nu ook alles op. Mijn zoontje moet dat ook doen in zijn kamer. Nu er een routine in zit gaat dat ook veel makkelijker.

 2. Marieke 13 maart 2017 at 14:24 - Reply

  Hahaha ik kan intens genieten van een opgeruimd huis. Al duurt het meestal niet langer dan vijf minuten. Dan is het alweer een bende 😉
  Maar voordat de kinderen ’s avonds gaan slapen zijn wel hun spullen netjes opgeruimd zodat wij in een opgeruimde woonkamer kunnen zitten.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #11My Profile

 3. Kimberly 13 maart 2017 at 18:47 - Reply

  Heerlijk toch dat je zo inelkaar steekt! Ik ben echt een chaoot en een sloddervos. In het kader van: doe ik zo inderdaad. Maar hier ook elke dag, als dochterlief op bed ligt opruimen hoor! Dan kan ik er niet meer tegen. en elk weekend een uitgebreide schoonmaak.

  • mamasmeisje 14 maart 2017 at 19:31 - Reply

   Heerlijk he, zo’n uitgebreide schoonmaak! Jammer dat het wekelijks terugkeert en het resultaat zo snel weer weg is 🙁

 4. Volgmama 13 maart 2017 at 21:22 - Reply

  Haha nee. Voordat ik kinderen had wel maar nu laat ik vaker de afwas staan en dat soort dergelijke. Er word geleefd en daar is ook niets mis mee. Met 3 kinderen is dat wel anders.
  Volgmama onlangs geplaatst…Uitstapje: Klein Afrika in OldenzaalMy Profile

  • mamasmeisje 14 maart 2017 at 19:30 - Reply

   Ach, iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt 😉
   Hier wordt ook zeker wel geleefd hihi

Reageer

CommentLuv badge