Mama’s Meisje Luiertest deel 1

///Mama’s Meisje Luiertest deel 1

Mama’s Meisje Luiertest deel 1

Al een tijdje ben ik nieuwsgierig naar andere merken luiers. Ik zie van alles voorbij komen en vraag me af: is het gras groener aan de overkant? We testten de luiers van Bumblies, Toujours, Kruidvat en Etos en vandaag vertel ik in Mama’s Meisje luiertest welke luiers volgens ons goed scoorden en welke eigenlijk niet! Lees je mee?

Luiertest: ‘150 ml water test’

Voor deze luiertest heb ik 4 verschillende merken luiers gebruikt. Ik zal even kort uitleggen wat we hebben gedaan. Om de absorptie en de snelheid daarvan goed te vergelijken, heb ik de ‘150 ml water test‘ gedaan. Dit houdt in dat ik in iedere luier 150 ml lauwwarm water heb gegoten, om daarna de luier heen en weer te bewegen. Niet iedere plas is even groot en om een goede vergelijking te maken, is het wel zo eerlijk om dezelfde ‘porties‘ te vergelijken. Verder kon ik na deze test ook voelen hoe ‘nat‘ de luier bleef. Als laatst knipte ik de luier een stuk in, zodat te zien is hoe de structuur van binnen is. Daarin zie je per merk hele duidelijke verschillen. Suus heeft de verschillende merken een paar dagen en nachten gedragen. Steeds heb ik dan opgeschreven wat onze bevindingen per merk waren.

Nieuwsgierig naar meer merken luiers? In deel 2 testten we luiers van Zwitsal, DM, Huggies, Jumbo, Pampers, Action, Bambyo en Albert Heijn! Ook testten we luiers van LILLYDOO uit en het nieuwe uitgebreide babyassortiment van LIDL, inclusief luiers van Lupilu!

Welke merken luiers hebben we getest?

Voor deze luiertest dook ik allerlei verschillende winkels in en besloot de volgende vier merken te testen: luiers van Bumblies, Toujours (te koop bij Lidl), Kruidvat en Woezel en Pip van Etos. We hebben alle luiers getest in maat 4 (7 tot 18 kilo) en zoals gezegd zijn de luiers van ieder merk meerdere dagen en nachten gedragen. Tevens heb ik bij iedere luier de ‘150 ml test‘ uitgevoerd om een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

Collage luiers luiertest test merk luiers welke luier is de beste toujours lidl bumblies kruidvat etos - Mama's Meisje blog

Luiers van Bumblies

collage Bumblies luiers luiertest luier huismerk budget prijs beste getest - Mama's Meisje blog

Bumblies is een huismerk luier dat onder andere te koop is bij Plus, Boni, COOP, Deen, Hoogvliet en Poeisz. Een pak Bumblies maat 4 bevat 40 luiers en kost €6,33 bij Plus. De luier is vooral erg wit met een zebra en paarse vlakjes erop. Een beetje saai om te zien.  De pasvorm valt me tegen. De luier lijkt heel hoog, maar als ik ‘m bij Suus omdoe, blijkt de voorkant te kort, dus de houvast wordt er minder van. De luier is superdun, de dunste van de vier merken. Als ik de 150 ml test doe, valt me op dat het vocht op één plek blijft, het verdeeld amper over het oppervlak.
De luier blijft vochtig voelen, ook wanneer het vocht allang is ingetrokken en zelfs na 10 minuten. De luier is nu heel dik op één plek. Suus heeft de Bumblies maar een paar keer aangehad. Doordat de luier zo vochtig blijft, kreeg ze last van roodheid op de huid na de nacht. Ook kwam er een soort prop, omdat het vocht niet zo mooi verdeelde. Doordat de pasvorm niet mooi aansluit, zakt de luier iets af, waardoor je nog meer zo’n prop tussen de beentjes ziet bij het verschonen. Je kreeg er kiertjes van, door het afzakken sluit de luier niet meer goed aan, dus met een poepbroek zat alles eronder.  Wij waren er dus niet zo tevreden over.

Toujours luiers (Lidl)

Luiertest Toujours luiers Lidl luier budget prijs goedkoop getest beste test - Mama's Meisje blog

Toujours is het huismerk luiers van de Lidl. Een pak Toujours maat 4 bevat 50 luiers en kost €7,19. De pasvorm van deze luier is prima! Als ik de 150 ml test doe, duurt het even voordat al het vocht is opgenomen. De luier blijft daarna ook vochtig, maar niet zo erg als de Bumblies. Suus heeft deze luier vaker aangehad en ik kwam tot de conclusie dat deze geschikt is voor overdag. De nacht is minder, want dan loopt de luier helemaal vol en was te zien dat het vocht zich niet goed over de oppervlakte verdeeld. Dus zat er een hele ‘klont’ tussen haar beentjes en was de luier ook iets vochtig aan de buitenkant op die plek. Maar als je overdag regelmatig verschoont, dan kan het prima.

Kruidvat luiers

Kruidvat luiertest luiers getest luier test prijs budget goedkoop prijs per luier - Mama's Meisje blog

De luiers van Kruidvat worden volgens mij door enorm veel moeders voor hun kroost gekocht. Een pak Kruidvat luiers maat 4 bevat 34 luiers en kost €6,99. De pasvorm van deze luiers is perfect! Als ik de 150 ml test doe, wordt het vocht snel opgenomen en de luier voelt minder vochtig aan. Na ongeveer 5 minuten voelt deze luier het droogst aan van alle luiers. Deze luier heeft onze voorkeur, want zowel overdag als ’s nachts lekt Suus niet door en het vocht wordt mooi verdeeld over het oppervlak, dus krijgt ze ook niet van die rare proppen tussen de benen. Wij zijn om, we blijven de Kruidvat luiers gebruiken!

Woezel en Pip luiers van Etos

Luiertest Etos Woezel en Pip luiers luier getest test huismerk welke luier beste - Mama's Meisje blog

De luiers van Etos zijn eind vorig jaar vernieuwd en in een compleet nieuw jasje gestoken: Woezel en Pip! Dat vind ik wel een pluspuntje. Een pak Etos luiers maat 4 bevat 34 luiers en kost €6,99. Als ik de 150 ml test doe, wordt het snel opgenomen in de luier en ook goed verdeeld over het oppervlak. Deze luier is trouwens wel wat dikker, maar de luier van Kruidvat is het dikst. De pasvorm is ook prima. Dat belooft veel goeds! Toch valt deze luier me in gebruik wel tegen. Als Suus geplast heeft, is het helemaal niet goed over het oppervlak gedeeld en bevat de luier klonten. Na de nacht is het helemaal vreselijk. Ik heb alle luiers doorgeknipt en deze luier bevat veel bolletjes die vloeistof opnemen, maar weinig tussenlaagjes. Misschien dat het daarom een ‘eigen leven’ gaat lijden en samenklontert. We maken het pak wel op, maar deze luiers koop ik niet nog een keer.

Wat is de uitkomst van onze luiertest?

Bij deze wil ik even benadrukken dat ons oordeel puur persoonlijk is. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus bij ieder kindje kan een andere luier perfect zijn. En daarom ben ik ook heel benieuwd welk merk luiers jij voor je kindje koopt en hoe tevreden je daar over bent! Laat je dit weten in de comments? Het werd al duidelijk in de testresultaten, maar wij blijven bij Kruidvat hangen! Ik maak het pak van de Lidl en van de Etos natuurlijk wel op, maar die van Bumblies laat ik voor wat het is.

Klik hier voor deel 2 van de Mama’s Meisje Luiertest!

Wat vind je van deze luiertest? Ik vind het heel leuk om reacties te lezen, die kun je achterlaten in de comment of op Instagram, Facebook of Twitter! Je kunt me daar ook volgen, zo blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en meer!

 

Door |2018-12-28T19:33:09+02:00januari 20th, 2017|Verzorging|32 Comments

Over de schrijfster:

32 Comments

 1. Kelly 20 januari 2017 at 08:04 - Reply

  Leuk zo’n test!

  Wij zijn juist fan van bumblies … waarom : kruidvat gebruikten wij altijd voor Dide maar vanaf maat 4 kon de luier, de urine snachts niet goed opvangen. Als wij ochtends de luier wouden verschonen had ze de vulling (die bolletjes) aan der billetjes zitten.
  Nu voor juup (4weken oud) gebruiken we beide merken en vind dan de kruidvat weer fijner …

  Misschien is kruidvat veranderd in de tijd?

  • mamasmeisje 21 januari 2017 at 15:42 - Reply

   Ik weet niet of de Kruidvat veranderd is, Kell 😀 Zo lang zit ik nog niet in de luiers haha! Maar het verschilt volgens mij ook veel per kindje wat fijner is.

 2. Angela 20 januari 2017 at 08:38 - Reply

  Wij gebruiken voor de oudste baby dry van pampers en voor de jongste new born van pampers

  • mamasmeisje 21 januari 2017 at 15:41 - Reply

   Dankje voor je reactie, Angela! Ik heb in het begin ook de New Baby van Pampers gebruikt. Die was steeds in de aanbieding bij Wehkamp of Bol en dan was de prijs wel aantrekkelijk. Maar omdat Kruidvat ook voldoet, ben ik overgestapt.

 3. Melanie 20 januari 2017 at 08:47 - Reply

  Grappig ik vind kruitvat juist niks. Ik gebruik bumblies. Hier te koop bij de Dirk van den broek. Voldoet prima. Bij al mijn kinderen heb ik andere merken gekocht. Bij mijn oudste huggies. Bij mijn middelste pampers en bij de jongste bumblies. Bij de oudste en jongste gaat pampers niet goed. Altijd lekkage. Ik merk nu wel dat bumblies minder goed gaat werken. Maar dat vind ik prima. Als ze binnenkort 2 wordt is het toch tijd om haar langzaamaan zindelijk te krijgen. Mag ze ook best bewust worden van een vieze natte luier.

  • mamasmeisje 21 januari 2017 at 15:40 - Reply

   Dankje voor je reactie! Moet je nagaan hoe verschillend het is per kindje!

 4. MamaIssues 20 januari 2017 at 09:38 - Reply

  Leuk zo’n test t is toch best lastig kiezen!!
  Ik gebruik Albert Heijn luiers die vind ik erg fijn en ook de prijs is mooi 🙂

  • mamasmeisje 21 januari 2017 at 15:39 - Reply

   Bedankt voor je reactie! Ik hoor van meerdere moeders dat Albert Heijn goed bevalt, dus die ga ik binnenkort ook eens proberen!

 5. Silvia 20 januari 2017 at 15:13 - Reply

  Ben al sinds de oudste aan de Active-fit van Pampers. Koop nu soms Woezel en Pip van de Etos: lees als de kleine dame mee is boodschappen doen. Hahaha.

  • mamasmeisje 21 januari 2017 at 15:39 - Reply

   Bedankt voor je reactie, Silvia! Hihi, die kleintjes zijn gevoelig voor alles waar een bekend poppetje op staat hè 😉

 6. Nicole 21 januari 2017 at 17:33 - Reply

  Ik had altijd kruidvat en daarna DM!
  Nicole onlangs geplaatst…Patricia had geen roze wolk omdat..My Profile

  • Loreen 27 maart 2017 at 00:08 - Reply

   Jaaaa hier ook DM!!! Echt super fijne luiers

 7. Cynthia 21 januari 2017 at 23:58 - Reply

  Hahah grappig…. Ik gebruik de luiers van pampers zelf, mijn dochtertje krijgt juist uitslag van de luiers van de kruidvat merk. Verschilt heel veel per kind inderdaad

 8. Marleen 22 januari 2017 at 00:35 - Reply

  Ik gebruik vanaf de geboorte van me zoontje (7 weken nu) alleen maar kruidvat luiers, omdat deze in de aanbieding waren. Ben er tot nu toe erg tevreden mee, weinig lekkages en irritaties.

 9. Ilse 22 januari 2017 at 15:31 - Reply

  Ik gebruik het huismerk van de jumbo en die vind ik fijner en Beter zitten en werken dan de luiers van pampers.
  Heb nu ook een pak van de kruidvat liggen en deze zijn ook erg fijn.

 10. Daniëlla 22 januari 2017 at 21:26 - Reply

  Kruidvat luiers heel kort gebruikt. Mijn zoontje was ’s ochtenda iedere keer nat. De pampers baby dry gebruikt…prima! Nu gebruik ik de luiers babylove (DM) en doen het ook prima!

 11. Jetske 23 januari 2017 at 00:37 - Reply

  Onze zoon is nu 1 jaar en 5 maanden. En wij gebruiken voor overdag de kruidvat luiers. ’s Nachts gaan wij voor een luier van pampers. Die wordt minder dik en voelt droger aan waardoor onze zoon de nacht door slaapt. Met de Kruidvat luiers wordt hij ’s nachts eigenlijk altijd wakker, en met pampers niet.

 12. Leonie 23 januari 2017 at 09:16 - Reply

  Ik heb denk ik alle luiers wel een x geprobeerd. Tot ik bij Jumbo eigen merk terecht kwam. Deze luiers lekken niet en passen perfect. Verder haal ik eigenlijk altijd pampers in de aanbieding. Omdat ik deze toch nog steeds het fijnste vind. Maar als er geen aanbieding is voor mij Jumbo luiers .

 13. Sandra 23 januari 2017 at 09:20 - Reply

  Het eerste jaar pampers gebruikt. Toen kreeg ik veel last van lekkages. Toen over gegaan op de kruidvat luiers en die gebruik ik nu nog. Bevalt mij super. Weinig lekkages en irritaties. Bij onze dochter nog nooit van die bolletjes aan de billetjes gezien van de vulling

 14. Renate 19 februari 2017 at 10:19 - Reply

  Bij onze oudste altijd kruidvat ge ruikt tot hij steeds door ging lekken. Toen zijn we overgegaan op de etos. En hij si s ochtends nog droog

  Nu bij onze zoon van 7 weken al pampers geprobeerd maar die lekten ook.
  Kruidvat geprobeerd en daarbij zat hij helemaal onder de poep en was gij steeds helemaal attracties, en bij zijn beentje had hij blaren

  Nu bij hem gebruiken we ook etos luiers en alles blijft netjes in de luier
  Dus ik vind de etos luiers het fijnst

 15. Loreen 27 maart 2017 at 00:11 - Reply

  Tja kruidvat hier dus niks terwijl ik ze bij m’n zoon naar alle tevredenheid gebruikte
  Pampers stinken
  Etos hield t niet
  Bumblies idem

  Dus nu DM(babielove) een keer in de zoveel tijd naar Duitsland en inslaan (doe ik met meer spullen trouwens)
  Maat 3 100 luiers 10,95

  • mamasmeisje 27 maart 2017 at 21:19 - Reply

   Ik ga die luiers van DM toch eens proberen. Hoor er zoveel goede verhalen over!

 16. Michelle 27 maart 2017 at 23:38 - Reply

  Ik gebruik de baby love van de DM drogist uit duitsland dit is echt een aanrader. Zijn hele zachte luiers niet te dik met een zeer goede pas vorm door het elastiek midden achter sluit hij ook op de rug goed aan de verdeling over de luier is goed mijn dochter is 16 maand en ik hoef haar eigenlijk maar 3x daags te verschonen zoveel kan hij aan. Ook is onze dame een echt nacht plasser dat zelfs de pamper dit niet trokken soms houd de dm het droog

  • mamasmeisje 28 maart 2017 at 20:27 - Reply

   Ik hoor inderdaad hele goede verhalen over DM in de reacties! Ga ze zeker proberen!

 17. Christa 20 augustus 2017 at 07:57 - Reply

  Goeie test, maar inderdaad wat je er zelf al bij verteld : het is heel persoonlijk.
  Wij gebruiken bij Chiara nu luierbroekjes en daarin zijn ook weer heel wat verschillen ?
  De Etos luierbroekjes vond ik bijvoorbeeld te “stijf”.. zat niet veel beweging in!
  Pampers luierbroekjes waren echt perfect!! Alleen de prijs….
  Nu gebruiken we kruidvat luierbroekjes en die zijn qua prijs en kwaliteit VOOR ONS prima ?
  Christa onlangs geplaatst…Wie is Stoer & Eigenwijs?My Profile

 18. sandra 20 augustus 2017 at 09:09 - Reply

  Leuk om te lezen! voor onze newborns gebruiken wij pampers en na een half jaartje gaan we over op luiers van de aldi. die vinden we erg prettig. sluiten goed aan blijven niet vochtig en nemen veel op.
  Groetjes sandra

 19. Maud 20 augustus 2017 at 09:44 - Reply

  Wij gebruiken altijd de luiers van de Kruidvat en heel af en toe van de Appie.. Onlangs kocht ik luiers bij de Lidl, maar daar kreeg Madame vrijwel meteen uitslag van. Terug naar de Kruidvat-luiers dus!
  Maud onlangs geplaatst…4 leuke steden in Spanje voor een citytripMy Profile

 20. Lin 20 augustus 2017 at 10:00 - Reply

  Begonnen met de luiers van Pampers maar deze vond ik stinken! Van de Jumbo, Etos en Kruidvat geprobeerd… Vond Etos ook oke, alleen de pasvorm (qua maten) iets minder. Zweren op dit moment bij de luiers van de Kruidvat!

 21. Liesbeth 21 augustus 2017 at 13:02 - Reply

  Superleuke test! Handig!!!! Wij zijn geen fan van jumbo. Over kruidvat heel tevreden!

 22. Carolien 22 oktober 2017 at 15:45 - Reply

  Eerst begonnen met Pampers omdat die in de aanbieding was. Beviel opzich prima, maar soms lekte ze door. En voelde vochtig aan. Overgestapt naar Kruitvat luiers en daar zeer tevreden over. Nog geen een keer doorgelekt.qQa

 23. Patricia 2 april 2018 at 08:40 - Reply

  Wij hebben de Kruidvat maat 0 en 1 gebruikt. Hier waren wij heel tevreden over. Goede pasvorm, zacht en blijven droog.
  Ook pampers new baby maat 0 en 1. Die vallen iets groter uit qua maat dan de Kruidvat. Pasvorm vind ik minder. Ik vind ze heel snel vochtig aanvoelen, aan de buitenkant. Ze lekken niet, misschien zweet? Ik vind het geen fijne luiers.
  Vannacht heeft onze dochter voor t eerst doorgeslapen en de pamper kleine 10 uur om gehad en was doorgelekt.

 24. Louise Kromhout 29 december 2018 at 09:21 - Reply

  Hier ook bumblies alleen dan maat 4+ ipv 4 kan je ook proberen misschien zit die beter? Erg tevreden over bumblies

Reageer

CommentLuv badge